Meny
  Forsiden
  HOF 2016
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebook
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
TIKAMPEN XXVI 
 

Hyggen 2015

Frodotò fikk den store æren av å være arrangør for de 26.tikampen. Denne gang lokalisert i svært trivelige og naturskjønne omgivelser ved Hyggen.

Tikampen endte som den pleier. Kennetho ble igjen mester, Frodo tok sølvet og Kimbo sørget for sisteplassen. Inne i mellom hadde vi det denne gang svært moro og årets arrangement går inn i rekken som et av de bedre. Detaljer om det hele følger under.

Årets deltagere var også denne gang:
Kennetho (Røkla)
Stisse (Norge)
Kimbo (Norge)
Espeno (Røkla)
Sletno (Røkla)
Frodo (Norge)

"AUUH, AHH,ÅHH, Nei vent - det er jo Stig som har vondt i skuldren"

- Sletno (Selvfølgelig)
Øvelse 1: Bowling

Stisse hadde en lengre periode hvor han virket uslåelig i bowling, men etter en 3.plass etterfulgt av 4.plass virket det som noe var på hell. Denne gang var imidlertid Stisse tilbake for fullt. Kopimaskinselgeren var overlegen både i kvalik og finale og vant et meget fortjent gull etter jevnt spill i alle rundene. Kennetho var også jevn og fortjente også han finaleplassen han til slutt fikk. Frodo startet godt, men fikk etter hvert tøff motstand fra storebror.  Kimbo jublet etter Frodos sistekast, men en regnefeil i Kimbos hue gjorde at Frodo likevel kapret finaleplassen etter at sluttscoren var skrevet ut.  Sistnevnte var såpass fornøyd at bronsen i A-finalen var grei. Kimbo på sin side opplevde den totale nedturen og endte likegodt sist i kamp mot løkhuene Sletno og Espeno. Er det mulig!? Fin bowling, men selvfølgelig noe trekk for drittunger i bursdag og særs tungvinn servering.
7) Stisse 5) Kennetho 4) Frodo 3) Espeno 2) Sletno 1) Kimbo


Øvelse 2: Dart
Historiens første utedart denne gang. Forholdene var uansett upåklagelige og ingen kunne skylde på vind eller andre uheldige omstendigheter som kunne ha fulgt med. Jevn og fin innledning, men også her med Stisse i førersetet fra start til mål. Enkelt til finalen. Frodo fulgte opp og som så ofte før fikk han følge av Kennetho i finalen. Denne gjengen på pallen ble etter hvert et også svært vanlig skue utover i mesterskapet. Trioen tok nemlig gull, sølv og bronse i fem av ti øvelser. B-finalen ble kjapt avgjort med en killer. Espeno best, tett fulgt av Kimbo og Sletno. A-finalen pleier å være langtekkelig med Mikke mus, poengtelling og mye spenning. Denne gang ble også denne avgjort med en killer. Kanskje like greit, men muligheten for at vi kunne endt med et annet resultat i finalen er selvfølgelig til stede. 7) Stisse 5) Frodo 4) Kennetho 3) Espeno 2) Kimbo 1) Sletno


Øvelse 3: Golf
Øvelser med veldig store favoritter er sjelden moro. Golf er kos og alle har det vel egentlig fint, men forskjellene blir for store til at dette noen gang blir spennende. Frodos Birdie var et høydepunkt, så også oppstandelsene etter at samme mann fikk slå på nytt etter to helbom på 8.hull. Om det kan kalles feigt, juks eller helt fair kunne sikkert fortsatt vært diskutert, og slik sett var det kanskje greit at det ikke fikk noen innvirkning for resultatlista. Kennetho jevn og overlegen foran en skuffet Sletno som på ingen måte hadde dagen på golfbanen. Hjemmehåpet hadde nok forventet at dette skule gå veien. Kimbo like sikker i bunn, men Stisse, Espeno og Frodo måtte ut i omspill. Frodo klønet seg her bort, Stisse safet inn, mens Espeno fikk 2.plassen i omspillet selv etter å nesten ha gått bananas etter 1.utslag. Man bør/kan ikke prate til noen som sitter fast med ballen under et tre. Særlig ikke hvis man er et middelaldrende brysomt golfpar med ansvar for alle andre enn seg selv. Moro!
7) Kennetho 5) Sletno 4) Stisse 3) Espeno 2) Frodo 1) Kimbo


Øvelse 4: Sletnoløp
Litt løping med innlagte tekniske utfordringer blir nesten alltid en hit. Så også denne gang. Dette er billig, enkelt og svært fair.  Utfordringene denne gang bestod i sage over en stokk, treffe en kjegle med fotball to ganger, samt å putte to ganger med golfball. Jevnt måtte det bli og de fleste traff også relativt mye. Kimbo mest fornøyd som eneste som traff to ganger med fotballen, mens Frodo tjente inn sekunder etter to golfputter (Selv om ha prøvde seg med motsatt golfslag første gangen..) Sistnevnte til slutt vinner etter sekundstrid og omregning av tid mot Kennetho, Espeno rett etter disse, mens Sletno sikret 4.plassen i tillegg til bonus for beste sagetid. Både Kimbo (5.plass), og Stisse rett bak i tid og begge kan være skuffet over en uheldig poengfangst på denne.
7) Frodo 5) Kennetho 4) Espeno 3) Sletno 2) Kimbo 1) Stisse


Øvelse 5: Frisbee
Frisbeegolf har vært utprøvd før uten større suksess. Det ble derfor også mast på om denne kunne byttes ut i den mer tradisjonelle fotballgolf. Arrangøren stod uansett på sitt og øvelsen ble gjennomført som planlagt. Heldigvis! Denne gang ble det nemlig mer moro og spennende en tidligere (uvisst av hvilke grunn..!) Samtlige av gutta var flinke til å finne artige utfordringer og når alle i tillegg er med blir det også spennnede. Å kaste over taket som snarvei var ikke lov, men Sletno fikk lov til å prøve på nytt. Ikke enstemming enighet om dette, men forøvrig en øvelse uten diskusjoner. Det hjelper jo på terningkastet. Kennetho lurest, jevnest og best totalt. Frodo sikret sølvet, mens Espeno tok 3.plassen. Stisse tok seg av bonusen og endte på samme poengsum som Espeno, mens Kimbo ikke var fornøyd med nest sisteplassen. Det er tvilsomt om arrangør Sletno var i spesielt bedre humør..
7) Kennetho 5) Frodo 4) Espeno 3) Stisse 2) Kimbo 1) Sletno


Øvelse 6: Hockey -lag
Kimbo ga Norge ledelsen. Usikker på hvem som utlignet for røkla, men denne gang skulle det ikke holde. Frodo satt inn 2-1 målet. Trodde han. I ettertid viste det deg seg at det var Stisse som holdt i målskårerens pinne. Vi velger å kalle det for stor simultankapasitet innad i det norske laget. Brydde vi oss uansett om detaljer i en sådan stund? Aldri. Vi har lært lagjubling av røkla og vi testet det godt ut etter en herlig norsk lagseier.
Norge 2 - Røkla 0


Øvelse 7: Hockey
Få overraskelser i hockeyen denne gang. Frodo med 1-2 tap både for Stisse og Kennetho og finalen røyk også denne gang. Frodo fikk uansett revansj for et ydmykende 0-1 tap for Sletno i grunnspillet. 5-0 i B-finalen smakte godt. Kennetho ser ut til å har overtatt hockeytronen for godt. Med seieren på Hyggen sikret Skimannen likegodt sin 5 strake seier i bordhockey. Imponerende og irriterende. Noe må gjøres! I C-finalen ble Espeno igjen for sterk for Kimbo. Eldstemann sørget dermed for sin 15. sisteplass på 25 forsøk. Smått fantastisk!
7) Kennetho 5) Stisse 4) Frodo 3) Sletno 2) Espeno 1) Kimbo


Øvelse 8: Volleyball - lag
Volleyball er gøy! Røkla har de siste årene hatt et knepent overtak på det norske laget, men denne gang skulle pipa få en annen lyd. Norge startet aggresivt og bra mot trøtte motstandere og 15-4 i første sett var nok et sjokk for jyplingene. Jevnere ble det i andre sett der røkla til og med hadde settball. Gromguttene beholdt uansett roen og sørget for et svært viktig settseier med 17-15. I avgjørende sett våknet røkla, en liten stund. 5-0 ledelse virket trygt, men med sluttsifrene 6-15 til Norge var de ingen tvil. 3-0 til et herjende, lekende og overlegent norsk lag. Jubelen har ennå ikke lagt seg og vi ser frem i mot neste Voleyball. Det virker nemlig langt frem for Røkla pr. i dag! 
Norge 2 - Røkla 0


Øvelse 9: Luftpistol
Dette ble innmari spennende for fem mann. Kimbo må øve litt mer så kan dette bli en genial øvelse. Frodo med best utgangspunkt etter 62 i første runde, mens fire øvrige lå mellom 52 og 58. I andre grunnskyting gikk det galt for Stisse og Espeno, og Jensen trengte en tur ned til stranda for å roe sitt indre utbrudd. Moro igjen. I finalen mellom Sletno, Frodo og Kennetho stod vi med  utrolige 55, 54, 54 etter første skyting. Frodo hadde derimot nerver av stål og med 60 blank i avgjørende skyting ble det et nytt gull med pistolen (5 av 7 nå). Kennetho igjen jevn og sørget for 2.plassen, men Sletno nok kjente presset og skøyt seg bort i avgjørende. Espeno best i B-finalen foran Stissse og håpløse Kimbo. Bonusrunden ble kun spennende for to. Det var nemlig bare to som traff blinken i liggende skyting. Både Espeno og Kennetho med en toer, og selv om Kennethos nok var en 2,9 mot Espenos 2,2, ble det omskyting. Her grep selvfølgelig Kennetho muligheten og sikret seg et viktig bonuspoeng med en åtter.
7) Frodo 5) Kennetho 4) Sletno 3) Espeno 2) Stisse 1) Kimbo


Øvelse 10: Boulle
Kimbo hadde gledet seg til dette. Her skulle stumpene reddes da Arne Balls rekordlave sluttsum virket farlig nær. Mulig det var nerver, men dette gikk ikke på skinner for Kimbo. En seier her og der, men i et jevnt oppløp endte det med C-finale og til slutt 1.poeng for Kimbo. Arrangør Sletno viste på sin side fine takter og uten tap i 1.runde seilte arrangøren opp som en finalefavoritt. Ujevnt spill i 2.omgang gjorde derimot sitt til at det endte med B-finale. At dette skulle bli tap også i denne gjorde nok det hele til en liten nedtur for Frodo den yngre.  Undertegnede sikret seg igjen finale og med uavgjort mot Kennetho i siste kamp sørget han for at Stisse og ikke Kennetho ble motstander i A-finalen. Herlig! I A-finalen ble det uansett bråstopp. Stisse overrasket og vant enkelt 2-0..
7) Stisse 5) Frodo 4) Kennetho 3) Sletno 2) Espeno 1) Kimbo


Øvelse 11: Trail
Det norske laget har dårlige erfaringer med trail. Etter å ha blitt overkjørt i Strømstad (Med Tony på svenskenes lag!) var forventningene små. Denne gang var vi i alle fall med.  2, 2 og 3 feil føltes bra og som en godkjent innsats. Med 0 feil på tre mann hos Røkla blir det imidlertid håpløst. Imponerende av motstanderen. Lite å klage på for Norge.
Røkla 2 - Norge 0


Øvelse 12: Sletnoball
Kimbo hadde bestemt seg. Nå skulle det lykkes. Med sikker og fin føring av ballen gikk det endelig også veien. Yngre bror  Frodo så ut til å ødelegge triumfen på slutten, men lillebror kastet bort seieren etter gressklipperkokos og uheldige sprett for ballen i steinhelvetet. Kennetho igjen med i toppen og med en 2.plass her hadde nå Kennetho ikke  blitt dårligere enn nr.3 i noen øvelser. Seieren i tikampen var for lengst sikret. Sletno selv klinket til med en fin 3.plass, mens kokeren Frodo uansett lurte seg foran Espeno og Stisse (Hva holdt de på med??). Artig øvelse også dette. 7) Kimbo 5) Kennetho 4) Sletno 3) Frodo 2) Espeno 1) Stisse


Øvelse 13: Guitar Hero
Siste øvelse og tikampen er heldigvis avgjort. På dette tidpunktet er det vanskelig å få til en opptur, men at det i utgangspunktet skal være så ujevnt er ikke bra. Vi bør prøve å legge til rette for øvelser som er jevnest mulig. Guitar Hero var på ingen måte det. Øvelsen i seg selv er morsom (Joda, jeg ser det jeg også), men det blir litt som om Espeno skulle tatt med "oppsett av sikringsskap på tid" i egne leker. Naturtalentet Kennetho, som hadde ALDRI prøvd dette før, var den eneste som var i nærheten av Sletnos 224 628 poeng. Øvrige traff en tone i nye og ned, mens sutrekoppen Frodo like godt kunne spist en pølse. Mest lyst til å gi en på terningen, men tror at flertallet tross alt syntes dette var litt mer moro enn meg selv.

Sluttresultat

Øvelse/Navn

Stisse

Sletno

Kimbo

Espeno

Kennetho

Frodo

Bowling

7

2+1

1

3

5

4

Dart

7

1

2

3+1

4

5

Golf

4

5

1

3

7

2

Sletnoløp

1

3+1

2

4

5

7

Frisbee

4

1

2

4

7

5

Hockey-lag

2

0

2

0

0

2

Hockey

5

3

1

2

7

4

volleyball

2

0

2

0

0

2

Luftpistol

2

4

1

3

5+1

7

Boulle

7+1

3

1

2

4

5

Trail

0

2

0

2

2

0

Sletnoball

1

4

7

2

5

3

Guitar H.

2

7+1

3

4+1

5+1

1

Sum:

45

38

25

34

58

47


Terningkast
Karakterer på arrangement og utøvere har blitt en tradisjon og denne gang er det ekstra hyggelig å sette poeng. D.v.s. på de fleste.. Vi rangerer lekene og utøvernes bidrag slik:


Arrangementet
En enorm tikamp med lite å sette fingeren på. Arrangøren hadde gjort jobben og vel så det. Herlig vær, fine forhold, spennende og gode konkurranser, god mat og nok drikke. Volleyballen et naturlig høydepunkt, i alle fall for det norske laget, mens trail nok var en stor opptur for røkla. Guitar Hero og golf var gøy, men samtidig for ujevnt i utgangspunktet til at de er 100%. Mye moro, fart og spenning gjør uansett til at vi vurderer denne tikampen som en av det bedre. Vi gir en sterk femmer.


Kimbo
Sliter voldsomt med nivået under hele tikampen, men tar selvfølgelig mye igjen på det sosiale samt, tross alt!, herlig innsats i lagkampene denne gang. Vinner bra i poker, men får selvfølgelig ikke pluss for dette. Frodo la seg i tillegg tidlig hver kveld slik at Kimbo heller ikke var involvert i krangling. Bra.


Espeno
Bonus for å være førstemann på plass - igjen! Bidrar som vanlig på alle plan og det blir sjelden kjedelig med Espeno på lur. Skuffer sportslig med en nest siste plass totalt og er også sterkt delaktig i Røklas kollaps i lagkampene.


Frodo
Klinker til med en solid 2.plass og bidrar godt i lagkampene. Smilet sitter løst og det er sjelden klaging på noe som helst. Har et smittende godt humør og sørger for at denne tikampen dras skikkelig i land. Oh yes - you wish..

Kennetho
Knusende overlegen igjen. Har en usannsynlig flyt og klarer faktisk å komme på pallen i samtlige øvelser. Må også han ta noe av skylda for Røklas nedtur i lagkampene, men får selvfølgelig pluss i boka for hjemmelaget tikampøl!

Stisse
Henger fortsatt godt med og er en av to utfordrere til Kennethos dominans. Med litt med tur i Sletnoløp og Sletnoball kunne det blitt ennå edlere metall til slutt. Sørger som alltid for at oppvask blir tatt, rydder, styrer og ordner. Hva skulle vi gjort uten Stisse?


Sletno
Debuterer som arrangør på en herlig måte. Har stålkontroll på begivenhetene og klarer samtidig å unnagjøre sin beste tikamp så langt. Medalje kan være innen rekkevidde på Trysil (NOT!). Morsomhetene sitter også løst hele tiden og vi har uten tvil fått på plass en ekte tikjemper!

Neste Tikamp: Trysil 2016 (Dato ikke fastsatt - er det mulig???)
 


 

 

Copyright (c) 2015 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er