Meny
  Forsiden
  Hyggen 2020
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebook
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
TIKAMPEN XXVIII 
 

HOF 2016

Når jeg dør kan dere stoppe meg ut og ta med meg på tikamp?"
- Sletno (Selvfølgelig)


Hof 2016 inneholdt det meste en tikamp skal inneholde. Sutring, jubling, klaging, feiring, spenning og ikke minst en haug med moro. Foruten en baconbit for lite gikk det meste som det skulle på Hof. Her følger et mer detaljert referat fra hendelsene;

Til venstre: Eksempel på framtidens vandrepokal.. (Fås kun i full størrelse)

Bowling
Bowling 1 i Drammen har vært besøk før og vi kan heller ikke denne gang skryte fælt av etablisementet. Dette er på ingen måte som i Sverige og all alkohol må inntas på nærmeste nærliggende stue.  30 meter er ikke langt å gå, men det blir ikke en gang tid til en liten zip av ølen mellom hvert kast. Overgangen til discobowling midt i et kast er heller ikke heldig, men tross alt likt for alle. Spennende ble det, selv om enkelte skilte seg voldsomt ut denne gang. Først Kennetho som herjet i kvaliken og fremstod som en soleklar gullkandidat etter to serier. Stisse var nærmest og sikret lett 2.plassen, mens det var noe tettere bak disse. Frodo misset i det han trodde var et avgjørende kast i forhold til Sletno, men det hadde uansett aldri holdt. Espeno var egentlig aldri truet i forhold til den siste finaleplassen.  Kimbo enkelt best i B-finalen, mens Frodo nok en gang unngikk siteplassen. Sletno på sin side fikk en real nedtur etter sølvet på Trysil. I selve finalen var det nå Stisse som var den overlegne. Strike, strike, strike osv. sørget for en mindre spennende finale. Kennetho sikret i det minste sølvet, mens Espeno tross alt kunne være fornøyd med bronse i dette selskapet. Stisse sørget også for bonuspoeng etter best 4.runde. Moro, men det tok vel ikke helt av i kjeglekastingen denne gang?
7+1) Stisse 5) Kennetho 4) Espeno 3) Kimbo 2) Frodo 1) Sletno


Dart
Ny kvalik skulle gjøre det hel mer moro og spennende. Det lyktes ikke helt. Etter en entusiastisk åpning dabbet det hele av. Det tok rett og slett for lang tid å treffe de utvalgte tallene og det endte med at vi måtte avkorte det hele. Heldigvis var Frodo alltid kjapp med utregningen for den enkelte slik at det i alle fall ikke ble brukt noe ekstra tid her.. Nedtur, men kanskje noe som kan spikkes på og gjøres bedre. (Får for forsøket red.anm). Nøyaktig samme gjeng i A og B-finalen. Frodo vant kålrabi-finalen, Sletno på 5.plass og Kimbo sist. I A-finalen endte det med samme resultat som i bowlingen bortsett fra at Kennetho tok killerbonusen.
7) Stisse 5+1) Kennetho 4) Espeno 3) Frodo 2) Sletno 1) Kimbo
Luftpistol
Første øvelse lørdag var skyting. En gren som stort sett tar en times tid. Denne gang ble det noe annet. Sletno og Jensen var i sitt ess, samtidig som både Rosèvin, øl,  shotskorker og avtrekkeren satt løst. Det ble langt ventetid mellom avfyrte skudd og at noen faktisk klarte å konsentrere seg er en prestasjon i seg seg selv. Avstanden var nok i korteste laget. Kennetho og Frodos blinker var nærmest umulig å gi en nøyaktig score, men det var uasnett aldri noen tvil om finaleplass for erkefiendene. Hva så med den tredje finaleplassen? Skulle Sletno følge opp gullet fra Trysil, eller hva med sølv og bronsemedaljevinneren fra samme leker - Stisse og Espeno? Neida, denne gang skulle det endelig lykkes for Kimbo. Etter femten strake B-finaler klinket Kimbo til med jevnt god skyting og A-finale. Det endte til slutt med bronse, men det var en opptur de luxe for eldstemann. "Finale a gitt! - makan!" Kennetho var ikke like jevn i finalen og Frodo utnyttet feilene med god skyting i begge omganger. Seks gull på ni tikamper i luftpistol lar seg høre. (Særlig når rekka før viser ti strake B-finaler..) Skyting er gøy, men 4-timers økten huskes nok best for  Wrestling, ablegøyer, shots og latterkramper. 
7) Frodo 5) Kennetho 4) Kimbo 3) Stisse 2) Sletno 1) Espeno


   

Sitat:
" Å jeg var redd du skulle si at du har fått anorexi!" Espeno til Sletno."


Hockeyspill
Dette ser ut til å nå nye høyder. Flere viser gode takter og det var på ingen måter så ujevnt som forventet denne gang. Til og med Kimbo slo til i enkeltkamper! 3-0 over Stisse og 1-1 mot Kennetho lar seg absolutt høre. Et par knepne tap sørget likevel for at Kimbo endte i sin sedvanlige C-finale, men dette må ha vært en opptur. Sletno ble eneste uten seier i grunnspillet og fortjente aldri noe mer en det ene poenget. Espeno og Kennetho møttes i B-finalen. Sistnevnte hadde nok håpet på mer, men kjedelig poengtap mot både Frode, Stisse, Espeno og Kimbo var ikke godt nok denne gang. Det ble i det misnte seier i B-finalen. Frodo startet som vanlig A-fnalen bra, men som ofte før gikk det galt når nervene slo inn. 3-1 ledelse ble til slutt til 3-4. (Trenger flere shot i finalen!). Stisse nok en gang mester etter et fint comeback. Det skal legges til at også Stisse og Frodo fikk problemer i grunnspillet og begge tapte mange poeng underveis. Å ranke neste hockeykveld kan bli interressant. Noe vil skje!
7) Stisse 5) Frodo 4) Kennetho 3) Espeno 2) Kimbo 1) Sletno
Boulle (Petanque)
"Bare flaks og tilfeldigheter - hælvete" Kennetho var som vanlig svært positiv til kulespillet på Hof og det gikk da også en veien høna sparker - sisteplass. På ti runder innkasserte ungkalven hele 1- en seier. Moro. Kimbo er mye mer ivrig her og hadde nok regnet med minst finale. Slik gikk det ikke. Etter flere gode runder på Boullebanen har det nå blitt 3 C-finaler på rad for kimbo. Denne gang i alle fall litt opp, men nest sisteplass er ingenting å juble for. (Regner med at det kom et hælvete fra den karen i lesende stund..). Espeno var på det jevne og aldri i fare for hverken A- eller C-finale. Det endte uansett med tap mot Sletno som hadde gått godt (Som Stisse & co vilel sagt). Frodo II var nemlig i godt driv under hele grunnspillet og kunne fort endt opp i A-finalen. Det ble i det minste et deilig bonuspoeng som trøst for Sletno. Stisse og Frodo var denne gang hakket bedre enn øvrigheten. Arrangøren hadde nok håpet på sin fjerde starke Hof-seier i Boulle, men Stisse vill det annerledes og vant enkelt og greit 2-0, uten særlig større dramtikk. Vel fortjent!
7) Stisse 5) Frodo 4) Sletno 3) Espeno 2) Kimbo 1) Kennetho
Badminton
Det var tenkt at badminton skulle gå av stabelen lørdag ettermiddag, men grunnet  noe oppspilte tilstander under den nevnte luftpistolskytingen ble det kun kjørt en halv omgang. Frodo selvfølgelig grinete de luxe for avbruddet midtveis i runde to, men burde jo skjønne at det ikke er noe å hente når de andre bare ler. I tillegg ble det få forskjeller nå kampene ble spilt på nytt søndag. Kimbo og Sletno har ikke helt dreisen på dette og det holder aldri med camping-badminton på dette nivået. Noen poeng her og der, men totalt sett greit med C-finale på de to. Kimbo med to poeng mot en nå ryggskadet Sletno. Regjerende mester Stisse spilte igjen godt og det kunne tidlig se ut som det skulle ble en reprise av finalen mellom Stisse og Frodo i 2013.  Det ble derfor en nedtur for Stissebass da han forstod at dette ikke ville holde. At også Kennetho, som hadde spilt svakt i grunnspillet, skulle vinne B-finalen var ikke bra for den tidligere vinner. En ny mann skulle derimot vise helt nye sider. Espeno var bokstavelig talt høyt og lavt under hele grunnspillet og finalen ble sikret etter herlige 8 seire, 1 uavgjort og kun 1 tap.  I finalen var det heller aldri noe tvil. Frodo er vant til å bli nummer to og denne gang var det ikke så vanskelig å svelge. Oppvisning av Jensen!
7) Espeno 5) Frodo 4) Kennetho 3) Stisse 2) Kimbo 1) Sletno


Padling
Artig og fair. Det er lite flaks og fanteri å skylde på i denne øvelsen. To runder hvor totaltiden ble gjeldene. Faktisk så kjørte samtlige en bedre 2.runde slik at dramaet varte helt ut. Frodo best med noen få sekunder og igjen mester i padling. Espeno nærmest, mens Kennetho og Stisse fulgte på plassene bak. Mesteren fra 2008 har blitt åtte år eldre og måtte denne gang nøye seg med nok en 5.plass. Sletno - rodde han i det hele tatt? Uansett - skade eller ikke 1 poeng var som forventet. Slitsomt og artig, men sannsynligvis med flere hindre neste gang. Litt mer moro må man forvente.
7) Frodo 5) Espeno 4) Kenetho 3) Stisse 2) Kimbo 1) SletnoKano -lag
Ikke like spennende som ovenstående. Røkla som vanlig litt lurere og mer effektive. Kort løype, men likevel overlegen seier. Se og lær røkla!

 
 Kubb-duell
Kubben er alltid gøy og Hog 16-utgaven var inget unnnntak. Stisse alltid god, men denne gang ikke god nok. De siste først; Frodo har ikke dette som favorittgren og det er lett å skjønne hvorfor. Gummiarmer har blitt nevnt før og igjen skulle det bli bånn i bøtta. Seier i C-finalen mot en handicappet Sletno m/støttekontakt er ingen trøst. Espeno var igjen nære ved å nå A-finalen, men nok en gang måtte han nøye seg med det nest beste. Overlegen  mot Kennetho og 6-1 seier og 4 poeng smakte nok. Kimbo hadde vært ujevn, men det holdt til finale. Her slo han uansett skikkelig til. Stisse var sjasneløs mot en energisk Kimbo og seieren på hele 6-2 var imponerende.
7) Kimbo 5) Stisse 4) Kennetho 3) Espeno 2) Frodo 1) SletnoBakkeball
Ekstra spennende blir det når et element av flaks spiller inn. I bakkeball var man avhengig av flyt for å slå til. Sletno bivånet det hele fra sidelinjen og fikk 1 poeng, mens Frodo, som så ofte før, kokte det til på slutten. Ballen under bilen er sjelden noe lurt tricks. Kimbo hadde to jevne løp, men fortsatt noen hundredeler for sent til en bedre plassering. Kenetho hadde et godt førsteløp, men også han surret bort et steg opp på pallen med surr i 2.runden. Stisse nest best med 52.50, mens Espeno milimetre bedre med bestenoteringen 52.50. Pent.
7) Espeno 5) Stisse 4) Kennetho 3) Kimbo 2) Frodo 1) Espeno

7 på tid
Høydepunktet denne gang var 7 på tid. En slik øvelse kan fort bli en katastrofe, men denne gang stemte det meste. Fin løype, herlige øvesler, jevnt som faen, samt svært gode muligheter for å innta en liten en under hejingen. Også her trengte gutta en runde før de skjønte alvoret. Luftpistolen (måtte ha en sjuer) var viktig og i de øvrige øvelsene var det flyt som gjaldt. Kennethos suste gjenom det hele og 3.44.41 virket derfor uslåelig som første mann på runde to. Samtlige skulle imidlertid vise seg fra en bedre siden nå og Frodo klinket likegodt til med supre 3.01.16. Stisse ble til slutt nærmest. 3.42.91 holdt knepent til en herlig sølvmealje. Espeno og Kimbo uten marginene med seg og det endte til slutt med 4. og 5.plass etter henholdsvis 5,03.08 og 4.11.37 som bestetider.  Ryggmannens 9.08.27 ble eneste tellende fra den kanten og Sletno sørget for sin syvende sisteplass. Dette er dessverre tangerings av Arne Balls utrolige rekord for en ti-kjemper (heldigvis endte Sletno med mer poeng enn Arne)
7) Frodo 5) Stisse 4) Kennetho 3) Espeno 2) Kimbo 1) Sletno


 
Volleyball -lag
Dette ble denne gang en nedtur. Grunnet Sletnos skade fikk vi aldri fullført grenen som vi håpet. To mot to (samt en reserve for Norge) blir liksom ikke like gøy. Espeno og Kennetho var i strålende slag og hadde få problemer med å innkassere to poeng.Stafett -lag
Etter en voldsom hendelsesrik og hektisk dag var det ingen tid til å studere resultatlista før siste øvelse. Det kan vi kanskje være glade for. Stisse var allerede mester, men kampen om sølvet var visstnok helt åpen. Espeno og Kenntho ville ta sølv og bronse med seier, mens Frodo ville ende nærmest Stisse hvis det motsatte skule skje. Sistnevnte ga i alle fall alt under første del av løypa - svømming. Espeno klagte på puffing, mens Frodo var mest opptatt av hvor det ble av bokseren. (funnet igjen av svigerfar 14 dager senere..). Stisse fikk i alle fall et forsprang opp bakken, men lynhurtige Kennetho kom stadig nærmere, En kjapp finte av Stisse opp den siste kneika gjorde likevel at Kimbo kunne begynne med kubben først. Her viste eldstemann at den individuelle seieren ikke var et blaff. Fem ned, en konge over ende og norsk jubel. Kul øvelse.

Dette ga følgende sluttresultater:

Øvelse Sletno Espeno Stisse Kimbo Kennetho Frodo
Bowling 1 4 7+1 3 5 2
Dart 2 4 7 1 5+1 3
Luftpistol 2 1 3 4 5+1 7
Kano 1 5 3 2 4 7
Stafett lag 0 0 2 2 0 2
Boulle 4+1 3 7 2 1 5
Hockey 1 3 7 2 4 5
Kano lag 2 2 0 2 2 0
Bakkeball 1 7 5 3 4 2
7 på tid 1 4 5 3 4 7
Badminton 1 7 3 2 4 5
Volleyball 2 2 0 0 2 0
Kubb 1 4 5 7 3 2
Sum 20 46 55 33 45 47


Terningkast
Så hvordan var alt sammen? Vi har som vanlig gitt terningkast på både arrangement og utøvere. Kriteriene her kan sikkert diskuteres og det vil derfor variere hvem som faktisk får som fortjent. Slik mener vi i alle fall det skal vurderes denne gang;


Arrangementet
Hof-leker i solskinn er nesten alltid en sikker vinner. Klassiske øvelser, lite reising og stort sett svært jevnt. Så også denne gang. Stusselig vær på søndagen, men lite å gjøre med slikt. Mat er derimot noe som noen kan bli bedre og det foreslås at alle utenom Frodo og Kimbo utnevnes til matsjefer (Brødrene kan dekke på eller no sånt). En baconbit for lite, samt noen halvstekte baguetter er uansett lite å sette fingeren på. Grillmaten var god nok for meg! Lunsj er oppskrytt! Ja, greit nok - det kunne vært bedre, men alt det andre var supert. Vi gir hele fem på terningen.


Gutta
Alle er selvfølgelig sitt beste jeg -  som det så fint heter. samtidig blir det innmari kjedelig hvis alle skulle fått seks poeng hver gang. Vi ranker i stedet som følger;


Stisse
Overlegen seierherre og svært delaktig til at dette fungerer. Diplomatisk orden på gutta og som alltid en jævel på å ordne drinker, rydde og fikse. Imponerende at en kopimaskinselger klarer å gjøre alt dette på en gang. Maser om mat og får trekk for dette. Makan!Espeno
For en gang skyld ikke først på plass, men kommer i kjent stil voldsomt når han først kommer (Høres kjent ut Therese?). Mye moro som alltid, men også en herlig innsats i den sportlige delen. Er millimetre fra sølvet og viser seg som en svært tøff mostander i det meste.Frodo
Litt opp og ned. Overlegen i poker, men det spørs om de andre godtar ekstra øyne på terningen for dette? Kunne gjort litt mer som arrangør, men forholder seg i det minste relativt rolig gjennom helgen. Kun en tidlig kveld er sterkt.Kennetho
Systematisk god og flott insats i alle øvelser. Får et stort pluss for å ikke gå i kjelleren på tross av en resultatmessig nedtur. Første gang uten medalje er kjedelig. Klager på boullen, men ellers postiv og fin. Opptur for undertegnede at det gikk til hælvete. Klar femmer (Smiletegn)
Sletno
Først på plass og som alltid en bidragsyter til at dette igjen blir en knakende kjekk sammenkomst. Sportslig er det lite å hente og når det i tillegg blir skade mot slutten så er det bråstopp. Hele syv sisteplasser kan uansett ikke bortforklares og fører til nok en jumboplass. Og - selv om vi viste det - tidlig avreise gir aldri noe ekstra!Kimbo
Starter svakt med fire poeng etter to øvelser, men hever seg og slår godt i fra seg i en rekke av de øvrige grenene. Litt mer tur så kunne det kanskje endt bedre. Slenger igjen sponsormilder i bordet og det er bare å bukke og takke. Musikkansvarlig, dårlig i poker og forholdsvis lite krangling med brutter denne gang. En opptur.

 

 

Copyright (c) 2016 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er