Meny
  Forsiden
  Hof 2018
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebook
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
HISTORIEN
 

Historien svensk versjon  norsk versjon

Historien börjar redan i tidigt 70-tal då dom 3 barndoms vännerna Aina, Marie och Anne träffar  varandra. Dom träffar senare i sina liv 2 svenskar Marie-Peter och Aina-Tony och sedemera i Norge springer Anne ihop med Frode. Tony och Peter blir goda vänner och senare även arbetskamrater med individuella tävlingar på jobbet som är laddade med prestige och ära. Vi lär känna Frode som har i stort samma intresse som vi och vi träffas allt oftare i olika sammanhang med våra familjer.

Första kontakten med motståndar laget hade nog Tony en helg i Oslo i mitten av 90-talet. Inbjuden på poker weekend hamnade jag mitt i den norska stommen av det kommande landslaget. En kanon helg med bara grabbar spel poker o tips-extra som följdes på puben Highbury. Tony reste hemåt med fickorna fulla med norska mynt efter en helg där alla kort föll mig på läppen. Jag och Peter blev inbjuden på fler träffar men det stämmde aldrig med jobb och familj. Men så hösten -99 kom en inbjudan till dom 1:a olympiske lekerne i Finnskogen. Saken var klar jag o Peter körde upp i Marie's gamla fiesta och fick naturligtvis vänta i flera timmar på att guttarna från Oslo anlände till mötesplatsen. Trots denna början blev detta en kanon helg med individuella tävlingar i hockeyspel pistolskytte och dart och kort om pengar hela nätterna. Peter o Jag hade inte mycket att sätta emot i tävlingarna där norrmännen tävlat mot varandra i många år och följdligen hade större erfarenhet än vad vi hade. Detta gav dock mersmak och vi pratade om att göra detta igen fast kanske på svensk mark. Vi har alla skaffat oss familjer och umgås inte lika flitigt som förrut. Vi enades om att det är bättre att träffas nån gång per år och då en hel helg för oss själva utan kvinnligt sällskap och göra något rejält. Vi tackade för oss och for hemmåt-trodde vi!! Slitna som vi var efter en sömnlös helg tog vi en genväg över skogen ner mot Halden. Vilken katastrof!! Vi kom hem 3-4 timmar försenade och vansinniga. Det som fågelvägen var cirka 10 mil blev nog i verkligheten 30 mil på smala skogsvägar. Vi hade dock mer smak och redan på den resan diskuterade vi en uppföljare uppe på Tony's sommarställe i Mottorp.Under våren o sommaren gjordes allting klart och den första officiella landskampen var ett faktum och under hösten i Tony's stuga Hemhagen var det dags för spelen Mottorp 99. Allt var förberett med poäng beräkning som vi hämtat från Finnkampen, men att vi sedemera tar med oss poängen individuellt för att dessutom kora en mästare.

 

Tanken fanns att detta skulle bli en återkommande tävling med höst och vår och varannan gång på svensk och norsk mark. Succé direkt och en ny kamp var redan på gång innan helgen var över.
Mer om alla tiokamper här

Copyright (c) 2011 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er