Meny
  Forsiden
  Norefjell 2020
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebook
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
TIKAMPEN XXXVI
 
 
 

NOREFJELL 2020

Så bar det tilbake til Norefjell. Stisse hadde ordnet Canon-hytta, men nok en gang var det Kimbo som var vertskap, arrangør og regissør for lekene 27-30.august. Været ble bra, bortsett fra litt lett regn på fredagen, så dette ble absolutt en samling som vil huskes.

På denne siden finner du oppsummeringen av hvordan det hele endte og var.

Årets deltagere var som alltid:
Kennetho (Røkla), Stisse (Norge), Kimbo (Norge), Espeno (Røkla), Sletner (Røkla), Frodo (Norge)

 

RANKING
Her er oppsummeringen av Norefjell 2020. Denne gang er også terningkastet tilbake!

1.fotballgolf
Quizbøker var handlet inn og etter en kort samling utenfor Canon i Sandvika bar det mot åpningsøvelsen fotballgolf. Som vanlig tett, jevnt og uvisst. Kimbos forslag om bonus for hver eagle/hole-in-one møtte motbør og det var kanskje litt voldsomt? Det fikk uansett ingenting å si for totalscoren. Frodo best denne gang. Med to eagler og jevnt godt spill var det aldri noen tvil. En runde på 60 med hinder lar seg høre. Stisse var tross alt med lenge, men det raknet litt på slutten. En fortjent 2.plass ble det uansett. Noe jevnere var det om 3.plassen hvor tre mann kunne sikre bronsen. Sletno avgjorde det hele med en ypperlig hole in one på 18. Kimbo og Kennetho måtte ut i omspill og her var det førstnevnte som trakk det lengste strået. Espeno surret med det meste. For et par måneder siden var han soleklart best. Denne gang gikk ballen alle veier den ikke skulle. Rougher og trær var i veien og også puttingen var helt på jordet. Det endte med en overraskende, men svært fortjent sisteplass.
Res: 7 Frodo, 5 Stisse, 4 Sletno, 3 Kimbo, 2 Kennetho, 1 Espeno2.Dart
Etter en behagelig kjøretur opp til Norefjell, litt handling og utpakking, var vi endelig i gang med øvelse 2 - dart. Dette er selvfølgelig ekstra kos med litt musikk i bakgrunnen, men den gang ei. Ingen hadde med høytaler! Arrangøren kan skylde på hvem han vil, men dette holder rett og slett ikke mål! Kimbo slo uansett sterkt tilbake i selve pilkastingen. Etter en jevn 501 så det ut til at Kennetho, Stisse eller Kimbo skulle ta 7 delpoeng. Frodo kom derimot sterkt bakfra og tok den første 7èren (i delsemifinalen) med en finfin dobbel 16. Kennetho viste uansett hvordan dette skal gjøres og etter killer var han selvfølgelig sikret finale. Kimbo fulgte opp, mens Frodo igjen holdt på å koke bort finalen. Sist i killer kunne blitt skjebnesvangert, men Stisse klarte ikke å utnytte muligheten. Dermed A-finale på Kennetho, Kimbo og Frodo. Medaljene utdelt i samme rekkefølge. Stisse sikret i det minste seier i B-finalen, mens forhåndsfavoritten Sletno neppe burde hatt akkurat det stemplet på seg. Han kom i alle fall foran surrehuet Espeno som igjen måtte nøye seg med en 1-poenger. Sletno tok til slutt bonusen i en artig dobbelkonkurranse.
Res: 7 Kennetho, 5 Kimbo, 4 Frodo, 3 Stisse, 2 Sletno, 1 Espeno


3. Luftpistol

Pistol og gæver. Frodo satte standaren med 30 i første skyting. Det skulle vise seg at det var en fin mal. Øvrigheten fulgte opp med 31, 29, 27 osv. Bare Kimbo var på hæla med sine 18. I runde to snudde det merkelig rundt. De som skjøt svakt i første var nå på rundt 30, mens de som fikk over 30 var nede på rundt 20. Dette var på ingen måter avgjort før gæver. Den eneste mann som skilte seg ut var Espeno. Med litt flere poeng enn de andre i alle skytinger var det aldri noen tvil. Dett var kanskje tikampens mest overlegne i en øvelse? Det værste for oss andre er at denne er fast. Flere har fått noe å tenke på til neste gang. Det er også verdt å merke seg at Espeno nå har tre seiere og fire 2.plasser på siste syv forsøk! For øvrigheten handlet det om en finaleplass. Kennetho var det heller ikke noe å gjøre med og ungkalven surfet greit inn til finale og påfølgende sølv. Med de andre kunne det gått alle veier. Frodo var derimot i dytten og hadde marginene på sin side. Sist i A-finalen gjorde ingenting! Stisse, Kimbo og Sletno bekledde de øvrige plassene. Fin øvelse, men rammen rundt kunne kanskje hatt et høyere nivå. Det blir trangt om plassen!
Res: 7 Espeno, 5 Kennetho, 4 Frodo, 3 Stisse, 2 Kimbo, 1 Sletno


4.Stigegolf

Hvem er god i dette? Svaret må være ingen. Dette ble jevnt og spennende. Her endte kampene både 8-7 og 0-0. Slyngene ble truffet på måfå og ingen kan vel med hånden på hjertet si at de hadde kontroll på dette. Stisse er muligens et unntak siden han faktisk vant, samtidig som Kennetho neppe blir den første profesjonelle stigegolfspilleren fra Norge. Midt i mellom disse havnet resten. Grei øvelse, men kanskje best som en del av noe annet?
Res: 7 Stisse, 5 Frodo, 4 Espeno, 3 Kimbo, 2 Sletno, 1 Kennetho
 
 
5.Boulle

Vi prøvde oss med en ny vri denne gang. Planen var en og en kamp, samtidig som øvrigheten kunne nyte rosè, en prat i sola og musikk i bakgrunnen (det siste kan strykes, selv om soppen gjorde sitt beste!). Jevnere enn man tror også her. Frodo startet bra, men gikk på noen smeller etter hvert. Dermed ble det tøft på oppløpet. Det endte uansett som ranken spådde. Kimbo i finale mot lillebror. Her var Frodo best og tok en etterlenget seier i duskregnet. Stisse klarte ikke å følge opp og sikre trippel, men valgte istedet å ende helt sist denne gang. Sletno var overmannen i C-finalen. Kennetho var nok greit fornøyd med både seier i B-finalen, samt bonus for flest 6-0. I forhold til spilleplanen var det bare tull. Folk som ikke spilte utnyttet tiden til telefonsamtaler, dobesøk og styr inne. Samtidig tok dette minst like lang tid som en vanlig dobbelserie. Vi satser nok på det orginale igjen neste sommerleker.
Res: 7 Frodo, 5 Kimbo, 4 Kennetho, 3 Espeno, 2 Sletno, 1 Stisse
  
 
 
6. Raffle
Forrige gang best - nå sist. Espeno hadde på ingen måte flyten med seg i dette mesteskapet. Raffle er gøy, spennende og åpent og det er nesten håpløst er favorisere noen. Sånn skal det være. Kennetho litt tøffere i spillingen denne gang. Det er kanskje greia - å tørre å ta utfordringen og ikke bare håpe at det går forbi deg. 6 SEKSERE!  Hva faen skal du gjøre nå? Åtte runder var litt i overkant, men moro var det uansett!
Res: 7 Kennetho, 5 Stisse, 4 Frodo, 3 Kimbo, 2 Sletno, 1 Espeno

 
7.Fotball off pist
Planen var å dra ned på kunstgresset på Norefjell, men en åpen plass er nok for denna gjengen. Fantasien er det uansett ikke noe galt med og vi klarte faktisk å finne 12 varierte hull. Gutta byttet på å gå alene bakerst å koke. Stisse sleit mest og klarte ikke å følge opp 2.plassen fra hovedgolfen. På det siste hullet handlet det etter hvert bare om å finne en fin plass på benken. Frodo på sin side fortsatte med fine spark og med litt flaks og dyktighet gikk også ballen dit den skulle. Ny seier i fotballgolf, men det var nære på! Sletno vikret nemlig fortapt, men med en helt fantastisk putt på siste hullet så var faktisk sjansen til stede. Frodo beholdt imidlertid roen og putta inn tre under. Kennetho rett bak disse to, mens Espeno, som var ordentlig ute å kjøre, tok seg sammen og sikret 4.plassen foran Kimbo.
Res: 7 Frodo, 5 Sletno, 4 Kennetho, 3 Espeno, 2 Kimbo, 1 Stisse


Lagkamp -.Volleyball lag

Alltid spennende. Nesten rart at man kan få høyere puls og nerver av dette, men det her er viktig! Alt for å slippe hoi-hoi-hoi fra motstanderen. 15-7 til Norge i første sett. Roen var på plass og slik skulle det fortsette. Røkla fant aldri tonen og Norge kunne surfe dette hjem med 15-7 også de to påfølgende settene. Enkelt!
Res: Norge- Røkla 2-0 (3-0 i sett!)

 
8.Kubbduell
Jeg hater kubb! Tenker innimellom at dette har jeg muligheten til å vinne, men igjen må man bare innse at kastøvelser er for andre. Nest siste plass for Frodo. Sletno valgte i det minste å tape C-finalen slik at i alle fall en kom bak. Stisse er ofte favoritt i dette. Helt uten grunn hvis du spør Kimbo. Denne gang skulle han også få rett. Seier i A-finalen mot nettopp Stisse smakte nok godt. At Stisse i det hele tatt kom til finalen er sterkt. Tre ganger slo han ned kongen og ga bort poeng i grunnspillet. Likevel holdt det altså til finale. imponerende. I B-finalen ble det seier til Kennetho over Espeno.
Res: 7 Kimbo, 5 Stisse, 4 Kennetho, 3 Espeno, 2 Frodo, 1 Sletno


9 - 7 på tid

Nja, ikke helt, men det ble i alle fall seks på tid. Noe trange fohold uten at det gjorde noe som helst. Det ble uansett en mindre stressende mangekamp denne gang. Her gikk det på fokus og tålmodighet, så det var ingen grunn til å prøve å forte seg. Tre frisbeer inn i en ring gikk greit for de fleste og tok maksmimalt 10-20.sek. Det burde det også gjort på stigegolfen. Her ble derimot mye mer moro. Spesielt for Espeno. Etter ti-tolv kast i hytt og gæver begynte pulsen å øke. Det endte med stress og da vil det som regel krølle seg. Det kan man trygt si at det gjorde for Espeno. Slyngene hadde satt seg sammen i en klump, eller ennå mer passende; en gordisk knute. Små hint om hjelp ble frenetisk avvist, men etter 7-8 minutter måtte vi rett og slett stoppe tiden. Det var ikke dette konkurransen handlet om.  Espeno bruket ikke noe særlig lengre tid enn de andre på fem dobler, men det ble etter hvert svært tøft. Kubben gikk greit, før det igjen ble en lengre skyting på sjuere. Tre baller i bøtta og vips så hadde Espeno brukt et kvarter. At det ikke kom noe større utbrudd etter dette er smått utrolig. Frodo var best med 8:36 etter fire utøvere og tok dermed nye viktige poeng i sammendraget. Med to mann igjen var det forhåpninger om en ny 7èr. Den gang ei. Kimbo klinket til med en jevn og fin runde. Ingen større stopp og dermed inn på 8:22. Skulle det bli dobbelt Marki? Nei, faktisk ikke i nærheten en gang. Kennetho suste gjennom dette som en vind og klokket inn på litt over 6 minutter. Det er bare å ta av seg hatten. Som alltid en bra øvelse og veldig, veldig fair.
Res: 7 Kennetho, 5 Kimbo, 4 Frodo, 3 Sletno, 2 Stisse, 1 Espeno


 
 
10.Hockeyspill
Nervene var nå i høyspenn hos Frodo. Dårlig resultat selv, samt seier for Kennetho vill gi en helt avgjørende lagkamp i hockey. Det hele utviklet seg også den veien. 7-0 til Kennetho i den ene innbyrdes oppgjøret var fryktelig tungt. Det endte i det minste med B-finale for Frodo, men med tap her hadde Kennetho nå sjansen. Heldigvis kan man stole på den 20-doble mester Stisse. 1-0 holdt i massevis og Frodo var mester. puh! I C-finalen ble det denne gang seier til Kimbo over Sletno.
Res: 7 Stisse, 5 Kennetho, 4 Espeno, 3 Frodo, 2 Kimbo, 1 Sletno

 
Lagkamp 2 - Hockeyspill
Da alt var avgjort valgte vi å droppe dette. Det ble istedet medaljeutdeling, middag, poker og drinker! Res: Røkla 0 - Norge 0
 
Totalt
Så ble det nedtur for Kimbo i ettertid. Poengene var ikke regnet riktig og Stisse viste seg å ha samme poengsum som den opprinnelige bronsevinneren. Stisse går dermed foran på flere 7ère. Det endte uansett med en ny seier for Frodo. Heldigvis ikke 15 år siden sist denne gang. Her er de tørre tall og fakta fra hver øvelse. Under; terningkast! Bildet; Bronsen utdelt til feil mann..

 

ØVELSER SLETNO ESPENO STISSE KIMBO KENNETHO FRODO
Fotballgolf 4+1 1 5 3+1 2+2 7+2
Dart 2+1 1 3 5 7 4
Luftpistol 1 7 3 2 5 4
Stigegolf 2 4 7 3 1 5
Boulle 2 3 1 5 4+1 7
Raffle 2 1 5 3 7 4
Fotballgolf o.p 5 3 1 2 4 7
Volleyball - lag 0 0 2 2 0 2
Kubb 1 3 5 7 4 2
6 på tid 3 1 2 5 7 4
Hockey 1 4 7 2 5 3
Hockeyspill 0 0 0 0 0 0
Tipping 0 0 1 2 0 1
SUM 25 28 42 42 49 52

 

Arrangementet
Sikkert lurt å gi seks på terningen her. Tross alt bruttern! Så enkelt er det uansett ikke. Her får man som fortjent. Det blir trekk for mangel på høytaler, feil poengutregning og lite kreativt øvelsesutvalg. Det blir pluss i boka for solid opplegg, god organisering, stor sett fint vær, nok drikkevarer, ingen krangling (!), nok mat, samt en vert som sto på huet for at dette skulle gå rundt. En minneverdig tikamp! Vi ender på en svak femmer.

 

Espeno
Dette gikk på ingen måte slik Espeno hadde planlagt. To poeng etter to øvelser var nok til å ødelegge medaljesjansene. Surrer i 2xfotballgolf, 7 på tid, Raffle og dart. Da blir tøft. Hadde sånn sett fortjent en treer, men her trekker annet opp. Totalt overlegen i skyting, null utbrudd når det går galt og generelt en humørspreder av rang. At han heller ikke kom sist etter dette løpet er nesten utrolig.

 

Stisse
Kommer ikke helt i gang Stissebass. Det blir et langt nesten gjenom hele tikampen. Hang lenge med i fotballgolfen, men gir bort for mange unødvendige poeng i øvelser som boulle, fotballgolf off pist og 7 på tid. Det blir kostbart. Seier i hockey smakte nok svært godt og undertegnede var nok minst like glad. Bronse til tross, vi forventer noe mer Stisse!

 

Kennetho
Det var da som faen! Nå man tror alt er klart så er han der igjen. Kennetho viser igjen at han er mannen å slå. Kommer du foran Kennetho så er det mulighet for gull. Surrer i stigegolf, men er forøvrig med i toppen i samtlige øvelser. En lagseier i volleyball ville resultert i nok et gull, men gud så nære det likevel var. Kan legge til tre nye grenseiere i statistikken, men kjenner vi Kennetho rett er han ikke helt fornøyd. Vi holder oss derfor til fem på terningen.

 

Kimbo
Som utøver slår Kimbo denne gang sterkt fra seg. På tross av alt for mye å tenke på henger han med i så og si alle øvelser. Å miste bronsen på den måten han gjorde er surt, men Kimbo trenger ikke å henge med hodet. Ingen 1-poengere og bortsett fra i hockey og luftpistol kan han fort ende med flere poeng i alle øvrige. Er god, men har ikke helt flyten til en vinner. Selvfølgelig også pluss for arrangørinnsatsen.

 

Sletno
Joda han prøver, men vi venter fortsatt på at Sletno virkelig skal klinke til. Har på ingen måte flaksen med seg heller. 1 poeng i hockey er greit, men svake resultater i øvelser som kubb, boulle, raffle og stigegolf er bare uheldig. Det ville seg ikke, men neste gang så! Eller? Vi tror egentlig ikke det er så farlig for Sletno. Den største utfordringen er nok å komme seg gjennom den påfølgende uka på jobb.

 

Frodo
Digg! Det var tross alt ikke så lenge siden forrige gull, men det smaker selvfølgelig like godt hver gang. Har flyten fra første øvelse og det er kun i to øvelser hvor Frodo ikke er på pallen. Likevel er det kun så vidt det holder. Stresset og maset under hockeyfinalen gir et lite trekk, forøvrig gikk det greit ;)

 

Copyright (c) 2020 tikamp.com. All rights reserved. -  Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er