Meny
  Forsiden
  Norefjell 2014
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebooksiden
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 
  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre
 
 
I CHAMPIONS
 
2014 Ken. Lag: Sve
2013 Frodo Lag: Sve
2013 Ken. Lag: Nor
2012 Ken. Lag: Sve
2012 Ken. Lag: Sve
2011 Espeno. Lag: Sve
2011 Ken. Lag: Sve

2010 Stisse Lag: Sve
2010 Stisse Lag: Nor
2009 Ken. Lag: Sve
2008 Stisse Lag: Nor
2006 Ken. Lag: Nor
2006 Tonyo. Lag: Sve
2005 Stisse Lag: Nor
2003 Kimbo  Lag: Nor
2003 Frodo  Lag: Nor
2002 Tonyo Lag: Sve
2002 Frodo  Lag: Nor
2001 Tonyo Lag: Sve
2001 Stisse Lag: Nor
2000 Tonyo Lag: Sver
2000 Stisse Lag: Nor
1999 Frodo  Lag: Nor

MER STATSITSIKK - 10-KAMPER
 
 
 HURRA FOR DEG!
 
Du glemmer vel ikke
bort når noen av gutta
fyller år? Her har du oversikten:
Sortert kronologisk..

1963  23.juli - Tony

1966 18.juli - Kimbo
1970 15.mar - Frodo
1971 11.juni - Stisse
1973  09.sep - Espeno

1976  26.feb - Kennetho

 
 
 Visste du at..?
 

Tikamp-gutta har
hele 10 små, minst..

Med mas hele året
fra Maria, Anneli, Thelma, Maline,
Julia, Gabrielle,
Marion, Antonia
Helena, Theodor
samt en gjeng med
lausunger, voksne
partnere og
diverse x-er så er
det ikke rart vi
trenger en pause
inne i mellom!

 
 Spill hos Betsafe
 

 
 
Norefjell 2014
 

 

KIMBOS-RANKING

Her er kimbos egen rangering i forkant av Norefjell-lekene 2014.
(Uredigert kopiert fra gjesteboka!)

 

Her er rankingen. (Tilfeldig rekkefølge)
Mer om tidsskjema, regler og annet nyttig her - Frodos rank her

 


Kimboball

Duket for aller siste rank, og spenningen er til å ta og føle på. Kimboball har bare en gang tidligere vært på programmet, da i Gøteborg hvor Tonyos naboer stilte bakgården til rådighet. Frodo herjet hjem seieren, mens Kimbo sørget for dobbelt Marki og dobbelt norsk. Tonyo brukte tiden på å pønske ut neste legetime (inngrodd tånegl e.l), mens Stisse av ukjente årsaker syntes løypa var for enkel, og derfor la inn ekstra hindringer under benk og sykkelstativ på sine runder.

Uhyre kjapt oppsummert forklaring av øvelsen for eventuelle nykommere: To fotballer på startstreken, rundbane skal unnagjøres raskest mulig, og klokka stoppes når utøver og to stykk fotball er over målstreken. Alle får to forsøk, om man ønsker det.

1 poeng: FRODOTO
Beklager dette Frodoto, men undertegnede har liten eller ingen kjennskap til deres fotballkunnskaper, dribleferdigheter og ballkontroll. Man kan uansett ikke bare komme her som novise og kreve å bli ranket høyt, du er tross alt nå inne i varmen hos gjeng utøvere som gjennom tiår med hard trening og fysisk utøvelse har tillagt seg høyt internasjonalt nivå. Vi forventer feilskjær i andre indre for Bjarne Ytra-Arne, og samtidig matchstraff etter knallhardt sammenstøt med ærverdig bjerketre ved blålinja.

2 poeng: KIMBO
Som nevnt innledningsvis snakker vi her om øvelsens grunnlegger, sølvmedaljøren fra forrige Kimboball, og den tidligere verdensrekordholderen på bakgården til Tonyo-distanse. Likevel må man som forfatter innrømme at dette var et knippe år siden, og at det den gang ble prestert noe nær maksløp. Har aldri vært noen tekniker av rang, men heller stolt på det bunnsolide pasningsspillet samt en druser i ny og ne. Profiterer på (lang tenkepause…)å selv å ha tenkt ut øvelsen, men særlig flere grunner til suksess er vi faktisk ikke i stand til å finne.

3 poeng: STISSE
Gjeddefiskeren fra brusesenteret på Finnskogen er utvilsomt en habil back- og stopper, men like ubehjelpelig som Kimbo når det gjelder teknikk og overSTIGsfinter som kan sette motspillere sjakk. Best uten ball, men med kondisjon og vilje som kan føre ham ut av den verste bunnstriden. Medalje hadde utvilsomt vært innen rekkevidde om gutten bare hadde et snev av ballfølelse. Vil nok underveis i løypa finne atskillige busker og kratt som besøkes med den største selvfølgelighet. Dette vil like selvfølgelig gjenta seg i løp nummer 2, og da blir det dessverre ikke kimboballmedalje på Stisse heller denne gang – bensinfyllehansker til tross.

4 poeng: KENNETHO
Smalahovesluggeren fra Vinstra (omegn) har krutt i støvla, men ga ikke under Gøteborg-kimboballen spesielt varsel om at det også finnes retningssans i skoa. Mye banning underveis, og en druser ned i Krøderen forventes når Kennetho umiddelbart etter målgang i løp nummer 2 får beskjed om at bestetiden utgikk for 45 sekunder siden. MEN SÅ SI TIL HELVETE I FRA AT TIDEN HAR GÅTT UT DA JØVLA BØNDER SOM LAR MEG BRUKE UNØDVENDIGE KREFTER UTEN GRUNN, HELVETE FRODE, JÆVLA DUSTEMIKKEL-uttrykk og lignende vil ganske sikkert bli levert.

5 poeng: FRODO
Junior er stolt innehaver av verdensrekorden i denne grenen, og går nok også til konkurransen med skyhøy selvtillit. Vi knekke noe sammen da han passerer målstreken i første løp med en ball manko, men raskt finne på å skylde på Kennetho som «må ha tryllet bort ballen på oppløpet». Et par «SVARTE PØLSER» senere vil revansjelysten gi ny bakkerekord i løp nummer to, denne gang med to stk foppaller over streken. Lå imidlertid sist etter løp nummer én, og ventetiden for å se inn fem deltakere vil bli svært lang. Etter fire Lappin på stubben vil Frodo være godt fornøyd med å se at bare én mann har sneket seg foran på lista.

7 POENG:ESPENO
Drømmen om United-gull brast kort tid etter avspark mot Swansea i første ligarunde, og bonderomantikk-utøveren fra dalstroka uttafor har siden ikke tenkt annet enn at det skal hevnes noe så grønnjævelig i Kimboball. Dette er da også en øvelse som passer som hånd i hanske (Pinewood)for vår hissige lille krumtapp fra bygda. Trives best med slagstøvler i krattet letendes etter blåbær med Down Under-frøkna ved sin side, og vil her få samme type underlag. Vil slå sine to foppaller raskt og ustødig i hytt og bær, men ved enorm vilje og kraftanstrengelse hente dem frem og tilbake i løypa på rekordtid. Gråter en tåre da det annonseres ny verdensrekord over anlegget, og utbasunerer stolt at han vil bære sin gedigne Chevrolet-logo med stolthet uansett divisjon.


Kanonball lag
Dette gidder jeg ikke bruke overvettes mye tid på. Eneste lignende øvelse ble arrangert i Skjærgårdshallen, Langesund og mener nok å huske at de norske utøverne var overlegne. Fysisk overlegne nordmenn vil her, med kattemyke bevegelser og smil på leppene, elegant snike seg unna alle forsøk fra røkla. Norsk seier, med margin.HOCKEY (LAG)


Å ska'n si a? Hvorfor i alle dager har ingen arrangører dratt igang denne lagøvelsen tidligere? Kan vanskelig skjønne annet enn at dette vil bli en klassiker.

Frodo, Kennetho og Stisse er feltets tre klart beste bordhockeyspellere, mens Frodoto har ekte ishockeyrutine på linje med Shampo, Såpa, Gretzky og Botta.

Begge lag har da to utmerkede hockeyhjerner, hurtighet, finmotorikk og rutine. Begge lag inneholder samtidig ett stk langsomt surrehue som ikke vet forskjell på hest, hund og hockey.

Dette blir første og fremst djevelsk morsomt, men avgjørelsen faller nok, som så ofte før, når Kimbo skal ha ansvar for keeperen. Sverige drar dermed dette i land i sudden. Kimbo får bøtter med kjeft, men klarer likevel ikke stoppe fliringen

KUBBDUELL

Atskillige kubbvarianter er forsøkt spilt i regi av tikampen, og alle har endt med braksuksess. Kubbduell har, såvidt undertegnede kan erindre, stått på programmet tre ganger. Stisse, Kennetho og Kimbo har vunnet hver sin gang, men aldri uten tett, jevn og spennende kamp underveis frem mot pallplassene.

1 poeng: FRODO
Frodos kastarm er et sørgelig kapittel, og den tidligere fluevekteren har da også selv i lystige lag innrømmet at han nok gjerne hadde sett seg selv utstyrt med noe mer presise kastevåpen av noen armer. I denne øvelsen gjelder det ikke bare å være treffesikker, da også raske spurter for å hente hjem bortkastede pinner kan hjelpe på i medaljejakten. Frodo bommer imidlertid såpass titt og ofte at spurten ikke lenger er et våpen å regne med.

2 poeng: ESPENO
Vi gruer oss alle en smule til denne C-finalen mellom feltets to klart hissigste utøvere. Begge har brukt mye bannskap og saftige rorbu-uttrykk allerede i innledende runder, og det kan nok bli et svare strev å finne tilbake alle pinnene som blir kastet gjennom krattene på Norefjell i løpet av denne taperfinalen. Espeno får melding på øret om at United har fått tilslag på en Luton-back og drar dette i land bare på entusiasmen.

3 poeng: FRODOTO
Trives best med nyslipt stål under føttene, men er samtidig godt vant med kjappe vendinger og brå retningsforandringer fra sin tid i Stjernen Star. Dette vil naturligvis komme godt med når det på kjappest mulig tid skal plukkes pinner som har bommet på målet. Hvor treffesikker Puck-Ola er er fortsatt et usikkerhetsmoment, men på mistanken setter vi feltets Rembrandt på klart godkjent 3p.

4 poeng: KENNETHO
Kennetho har tidligere napp i kubbduellpokalen, og endte også på sterk andreplass i uhyre spennende finale på Finnskogen. Kommer imidlertid nå direkte fra utmattende Legoland-tur med kone, åtte unger, stasjonsvogn og kasser med Tuborg. Vil slite tungt i innledende runder, og tross alt være godt fornøyd med å dra hjem seieren i B-finalen, da den leie flisa fra terrassebygging fortsatt spiller utøveren et puss.

5 poeng: KIMBO
Feltets eldstemann har kubbduell som en aldri så liten favorittøvelse, og ser sitt snitt her til endelig å hente noen sårt tiltrengte poeng. Står bokført med seier fra Finnskogen, og endte også som nummer to i finalen på Hof. Nærmer seg middelaldrende, men har fortsatt et særs tilfredsstillende ytre som sammen med stadig kjappe og kattemyke bevegelser setter de fleste av motstanderne ut av spill i øvelser som dette.

7 poeng: STISSE
Kimbo er svært lyst på seieren i denne øvelsen, men innser allerede under rangering at det kan bli tøft å stikke kjepper i hjulene for feltets klart mest treffsikre: hobbykokk og drinkmester Stisse. Er alltid fremme og snuser på seieren, og har også napp i finalen. Vil ta seg til finale med letthet, og der smile overbærende mot Kimbos uhyre spente og oppjagede innstilling til gullkampen. Kimbo treffer bare en gang med sine første pinner, og innen retur fra pluk


GRUBLE

Swansea, nei jeg mener helgen, er over og vi gyver løs på ny Swansea, nei jeg mener ranking.

Finn ord i kombinasjon forbokstav og emne, terningen bestemmer hvilke forbokstaver som skal brukes, kortene bestemmer emnene. Er du den flinkeste til å ransake hjernen for matretter på Ø og byer på Z er vinnersjansene dine gode. Ordene du er alene om å ha på blokken din gir deg mest poeng, så forbered deg på dypdykk i hjernens arkiver.

1 poeng: SWANSEA (Espeno, red anm)
Swansea (Espeno, red, anm) går flott sesong (tikamp, red anm) i møte, men dette kan vel umulig være ungguttens favorittøvelse? Vil nok selv tro han har mange alternativer rablet ned, men ordene gir kun ett poeng selv om de er delt i to. Vi tror dette er en tapt kamp, og at dette ender som svanesang for den unge rabbagasten.

2 poeng: STISSE
Den topptrente fjellhamringen har ikke hatt hellet med seg i lignende konkurranser tidligere, og da mye grunnet svak oppfattelse av reglene. Forstår som regel reglene (fiffig formulert, red anm) etter halvspilt konkurranse, men da er naturligvis løpet kjørt og Stisse løper da heller ut for å blande noen hurtigdrinker fremfor å piske en død hest. Vil naturligvis likevel ha hentet inn nok poeng til å ende foran Swansea (Espeno, red anm).

3 poeng: KIMBO
Har alltid favorittstempelet før konkurranser som dette, men har vist seg fullstendig ute av stand til å takle forventningspresset. Havner bakpå etter to runder, og svarer da med sinne og massivt inntak av shots. Dette kan fort gå veldig galt.

4 poeng: KENNETHO
Syttifireganger tikampmester Kennetho tar denne, og alle andre utfordringer, på strak arm. Har nok sjekket ut formen med noen interne konkurranser mot familiemedlemmer på tur i Kongens by og i Legoland, og ankommer med skyhøy selvtillit. En lei flis i fingeren etter terrassesnekring gjør at skiløperen må skrive med feil hånd, men dette affiserer ikke nevneverdig. Tar pallplass på rutine og ro.

5 poeng: FRODOTO
Det finnes ikke den ishall hvor ikke Frodoto har varmet benk mens han har holdt liv i gamle skrivekunster. Håper på favorittemnet hockeyskøyter på B, men selv uten dette vil den staute kunstauksjonariusen hevde seg godt. Småpen sølvmedalje feires med piruett og dobbel axel på spisebordet.

7 poeng: FRODO
Små pusleøvelser blir vanligvis godt mottatt av denne krabaten. Hevder seg som regel godt i ordspill og lignende, og vil nok dra nytte av bakgrunnen som lærervikar (i sløyd og gym, red anm) her. Vi tror Frodo går helt til Swansea (topps, red anm) og drar hjem syvpoengeren i sofaen her. Feirer, til øvrige deltakeres store forlystelse, med 18 kjappe wienerpølser i lompe.

 

FOTBALLGOLF
Øvelse som har stått på programmet et knippe ganger tidligere, og som sjelden skuffer. Normalt sett svært jevn øvelse som er fin å drikke øl til. Da er mye gjort.

1 poeng: FRODOTO
Ukjent for juryen om denne skøytesliperen har fotballkarriere å vise til, men vi tipper nok mesteparten av ungdommen er brukt i ishallen på Furuset. Har, som nevnt et knippe ganger nå, et handikap sammenliknet med øvrig felt når det skal konkurreres i øvelser som har stått på programmet i tidligere tikamper. Manglende rutine og nybegynnernerver vil atter en gang slå uheldig ut.

2 poeng: STISSE
Fjellhamringen hentet hjem firepoenger i begge de to foregående fotballgolfene, men har siden da lagt knottene på hylla for heller å konsentrere seg om distanseløp i tights, både på sykkel og i løpesko. I sin aller beste form, men uhyre skadeutsatt, og selv i fotballgolf vil nok Stisse ende opp med digre blåmerker som umiddelbart sendes på mms hjem til våre alles fruer og nære slektninger. Vil ikke ta noen sjanser, og forsiktigheten vil føre til plassering et stykke ned på lista.

3 poeng: KENNETHO
Lang og trofast karriere som stopperbauta i Strømmen, før han de senere år har kranglet seg til spissplass i old boys og på bedriftslag. Viser der egotakter over lav sko, og er tidvis i overkant hissig på grøten. Kan vise til 2. og 3. plass fra to foregående fotballgolfer i tikamp-regi, og er naturligvis av forhåndsfavorittene også denne gang. Vil her få marginer imot for første gang i tikamphistorien, og ende opp på nedre halvdel. «Feirer» trolig med å måke ballen ned i Krøderen.

4 POENG: FRODO
Av feltets beste fotballspillere, og sikker som banken foran mål i sin aktive karriere. I fotballgolfen skal det imidlertid ikke mye motgang til før gutten eksploderer i sinne og dermed ødelegger for seg selv. Episoden fra Gøteborg 2003 (?) sitter fortsatt friskt i minne. Frodo skulle treffe stolpen for å avslutte hull 7, men bommet tre ganger på rad. Skjøt hardere og hardere jo flere bommer som ble notert, og endte opp med maxscore. Har vunnet denne grenen ved to tidligere anledninger, men må ta til takke med lave score denne gang.

5 POENG: KIMBO
Kan vise til seier fra denne øvelsen i 2009. Lå også godt an i Strømstad sist, men ødela da alt ved å skulle ta en «snarvei» på nest siste hull. Resignerte naturligvis fullstendig etter bommen, og endte vel faktisk opp uten poeng i det hele tatt, da han aldri fullførte. Er nå (enda) eldre og mer avbalansert, og vil med sin frapperende teknikk kjempe helt i tet.

7 POENG: ESPENO
Espeno endte opp med tre poeng i Strømstad, men viste tydelige prov på fotballforståelse. Har vært uheldig med utdeling av favorittlag, men som United vil også Espeno ende opp med tallet 7 i kolonnen etter endt konkurranse. Utpsyking av konkurrenter, smartness og en god fot vil gi tellende resultat og et gedigent plaster på såret etter Uniteds fortjente 1-4-tap hjemme mot et skadeskutt og formløst Swansea.


LUFTPISTOL
Pistolskyting havnet tidlig på tikampprogrammet, og er av ukjente årsaker aldri fjernet. Som regel tett og jevnt i tet, mens noen av feltets slabbedasker aldri har gjort seg fortrolig med øvelsen (tross ubetalt årsabonnement fra skyteklubb i skuffen). Det eneste sikre før åpning av ild denne gang, er at det vil bli avgjort i flotte omgivelser med øl under atskillige trær, kvitring fra lerka, vind i seilene og sol i skaukanten (gud bedre, red anm). Alltid noe.

1 poeng: KIMBO
Trepoenger i kjellerskytinga hos Espeno sist til tross; her der det ingen bønn. Det skjelvende aspeløvet med offisersaner hadde åtte sisteplasser og to nest sisteplasser notert fra siste ti konkurranser før avreise Gran, og gudene vet hvor trepoengeren kom fra der. Må ha vært seriøs fylleskyting fra øvrige deltakere denne kvelden? Vi tror dette var et sleivskudd av en trepoenger, og at lynet ikke slår ned to ganger på samme arena.

2 poeng: FRODOTO
a-HA, SÅ DET VAR DERFOR JEG DRO I LAND EN TREPOENGER. Frodoto hadde jo naturligvis stukket til skogs i god tid før denne øvelsen sto på programmet, og dermed var det gratispoeng å hente. Hockeypunchen skal denne gang av sted som sistemann om han skal ha livets rett i fremtidige tikamper, og han er dermed med i poengdiskusjonen. For alt vi vet har gutten ligget på kongelaget under landsskytterstevnet, men dette får da eventuelt komme som en (u)hyggelig overraskelse. Mest trolig er feltet for vanskelig å hevde seg i for en nykommer, og topoengeren er nok et safe bet.

3 poeng: STISSE
Fjellhamringen er ikke lenger den mest stødige med pistol i hånd, og urovekkende ofte skyldes det for lite luft (i pistol), mye luft (i magen), skjevt gulv, urolige lagkamerater, alkoholforgiftning, fullmåne eller liknende. Vi tror nok heller det er alderen som gjør seg gjeldende her. Skjelvingen kommer snikende, og Stisse drikker neppe nok til å få nervene under kontroll i øvelser som dette. Vil kjempe om A-finale, men komme til kort mot det som etter hvert har utviklet seg til å bli for tiden feltets tre beste skyttere.

4 poeng: ESPENO
Ustabilitet har et navn: Espeno. Har gått til topps ved to anledninger, men like ofte kjempet i bunnen av resultatlista – som sist da han presterte å bli slått av Marki sr. Har utvilsomt kapasiteten, men er som kjent veldig opptatt av å lage ablegøyer underveis i konkurransene, og dette uroer først og fremst klovnen selv. Kan ende opp som seierherre, men mer trolig er det nok at furulabben kniper finaleplassen hårfint foran Stisse, før han går på en psykisk smell i A-finale.

5 poeng: FRODO
Noe har skjedd med den yngre markien. Junior er nå tilbake der han en gang begynte i denne øvelsen, helt i tet. Vi tror type våpen her spiller en stor rolle. Var av de bedre med den gode gamle tønnerevolveren, forsvant helt ut av det gode selskap med den finkalibrede knekkpistolen, før han nå er tilbake igjen med vår nye «Luger». Fire strake A-finaler, og her har altså jyplingen gått til topps hele tre av dem. Intet tre vokser inn i himmelen (gjesp, red anm), og ett trinn ned må nå Frodo takle som en mann.

7 poeng: KENNETHO
To strake sølvmedaljer, og ry som skytter av rang. Totalt seks andreplasser, men urovekkende nok bare to gull fra sine tolv skytekonkurranser. SÅÅÅ nære suksess på Gran og Hof, men det vil seg ikke helt. Vi tror vendepunktet kan komme denne gang, da en tømrers beste venn som kjent er lukten av granbar og furunål – nok av dette i skaubygda Noresund. Vil ha innledende problemer med psyke, men nå A-finale på et heldig kantskudd i åtteren. Vel fremme i gjeveste finale vil Kennetho få roen han trenger på standplass, og da hamre ned ned blinkene med stor hull i midten, før de overleveres juryen for besiktigelse.BOULLE
Kulekjegling er noe nær alltid et høydepunkt under tikampene, kanskje med et lite unntak for de gangene hvor vi har utsatt øvelsen til for langt på kveld. Boulle i mørket, med gjørme eller slaps til knærne er alt annet enn moro. Dette er for øvrig eneste faste øvelse hvor det er dobbelt Marki i tet på adelskalenderen. Måtte det vare.

1.poeng: FRODOTO
Dette var, om vi husker rett, ikke mye å skrive hjem om fra Hadeland. Allerede fra første dropp ble det klart at Frodoto Sletnero var på glattisen med kuler i hånd, og et par stygge blue line-offsides gjorde ikke saken bedre. Var veldig defensiv og søkte tydelig altfor ofte icing for å begrense nederlagene. Vil være varmere i trøya denne gang, men kan i beste fall håpe på spennende C-finale og seier på sudden via heldig droppkast ved vantet.. Vi tror dette blir for tøft.

2 poeng: STISSE
Den norske lagkapteinen har tatt seg selv i nakken i denne grenen siste år, men har fortsatt et stykke frem til den absolutte verdenseliten. Kan når han vil, men pakker seg litt for ofte inn i selvmedlidenhet når det butter imot. Ender da opp med å gå for alkoholisering og kos fremfor fortsatt kamp. Dette er naturligvis en egenskap undertegnede setter stor pris på, men det blir sjelden mye poeng av slikt.

3 poeng: ESPENO
Brøleapen fra Gran har nå unnagjort ti boullekonkurranser i tikampsammenheng, og det vil være synd (regelrett jug, red anm) å si han han overbevist i særlig grad. Én tapt A-finale er krydret med et knippe tapende B-finaler, mens 5 av 10 forsøk har gitt C-finale. Har ikke kropp bygd for elegante og avslappende majestetiske øvelser som dette, og må nok heller gripe muligheten når det arrangeres støvelkast, jordfresing og sumo.

4 poeng: KIMBO
En av Kimbos absolutte favorittøvelser dette her, av naturlige grunner. Ikke bare kan han utfolde seg i behagelige omgivelser uten for mye mas, han kan også slurpe øl mellom hvert bidige kast. I hine hårde dager hadde vi til og med musikk til arbeidet her. Resultatene har vært klart godkjente for herremannen som kun ser Boulle og Bowling som seriøse faste grener. Når B-finale på pur begeistring, men ryker der etter å ha nådd kosemodus.

5 poeng: KENNETHO
Ren reprise av finalen på Gran her, altså. Kennetho slo der tilbake etter tre skuffende svake boullekonkurranser, og ble stående med vandrepokalen etter imponerende kasting i gjørme og mørke. Trives klart best vinterstid, og har vist skuffende resultater på grus, gress blant stubber og stein. Den slags kan det bli mye av i skauen på Norefjell, og skal nok være fornøyd med å nå finalen når det er dobbelrunde. Er naturligvis godt fornøyd med A-finale, men koker like naturligvis over tap for sin nemesis.

7 poeng: FRODO
A-finale i seks av sine syv siste boullekonkurranser forteller alt om hvor godt Frodo trives med denne kjegleøvelsen. Bruker store deler av sommeren på kulekasting på Hof, og ankommer naturligvis denne konkurransen med stor selvtillit og forholdsvis lave skuldrer. Er her like stor favoritt som Stisse en gang i tiden var i hockey, og vi tror det tas revansj for finaletapet på Gran, der den yngre Markien tydelig mistrivdes med frost på sine ømtålige lanker.

HOCKEYSPILL
Her har vi resultater fra tidenes morgen å lene oss på, så dette skal være fort gjort. Eller, vent nå litt. Det har skjedd spennende ting underveis, og man kan undres om et aldri så lite generasjonsskifte er på vei. Kimbo har sett TV-pucken på SVT, mens Espeno har hørt Hasle Løren-kamper på radio, og det kan dermed forventes endringer i toppen av resultatlista!

1 poeng: KIMBO
Bare kødda. Kimbo har ikke utviklet spillet det spor, og må fortsatt lene seg til heldige slagskudd fra sin offensive og aggressive høyreback. Er stadig uheldig med dagsformen hos sisteskansen, og det skal nok noe til for å kunne forsvare B-finalen på Hadeland. Etter forrige gangs stang inn, tror vi det nå ender med en ganske normal ettpoenger.

2 poeng: FRODOTO
Hvilken enorm nedtur! Nykommeren hadde skaffet seg rykte som en ekte østkanthockeykunsthandler, men ble sendt hjem med puck og kølle under armen fra dype skoger på Hadeland. Ettpoengeren var, om vi husker riktig, ganske fortjent. Møter til alt helt Kimbo i C-finalen denne gang, og da er det som kjent bare å treffe mål så er man på trygg avstand fra sisteplassen.

3 poeng: STISSE
Ingen har historisk sett vært så i egen klasse som Stisse i paradegrenen hockey. Den topptrente fjellhamringen har imidlertid gått på stadig flere smeller i rundvantet, og kommer nå fra to strake B-finaler. Var en blue line-offside og et knippe utvisninger (14 + 2x matchstraff, red. anm)unna B-finalegrus fra Kimbo sist, men dro det hele i land på rutinen. Denne gang kan det gå riktig ille for legenden.

4 poeng: KENNETHO
Kennetho ankommer fjellheimen med to strake hockeygull rundt halsen, men ein skigard kan’skje vara evig, veit du. Har kun en finte (samt fart, eleganse, trykk og power, red anm) å by på, og denne er nå avslørt av de fleste i stua (med ett hederlig unntak, red anm). Vi tror dette kan bli veldig tungt, spesielt nå hvor Haraldsen på venstrebacken sliter med hælskade og har mistet oppkjøringen. Slår en oppgitt Stisse i B, men er naturligvis likevel misfornøyd. Dette er tapernes finale, noe som vil bli godt synlig på tempoet.

5 poeng: FRODO
Med Stisse og Kennetho ute av gullkampen vil naturligvis bordet være dekket for Frodo i selveste hockeyfinalen. Dette vil naturligvis samtidig bety at favoritten har alt å tape, noe han da også gjør. Nedturen blir bratt etter å ha distansert sine to erkerivaler, men samtidig håper vi Frodo ikke kaster begge brettene ut av vinduet, da det også skal spilles laghockey (tror den går dagen før, så bare å kaste . red, anm).

7 poeng: ESPENO
Tidenes sjokkseier? Godt mulig, men i kjent stil er det Espeno som står for overraskelsene. Kom fra ingenting (1,1,2,2 fra fire foregående)og tok dartseieren under forrige Hof-leker og kom fra samme ingenting (1,2,2,1,2,1,3 fra 7 foregående) da han feide all mostand til side på Veitvet sist. Holder Frodo til 1-1 i første periode, og et slagskudd fra tredjerekkespiller Haraldur Bastiansonsen setter endelig punktum i sudden.

FRISBEE
En variant av denne grenen ble i sin tid hentet inn i varmen av vår tidligere kollega Tonyo. Den gang, i de dype svenske skoger, var det turorientering i skauen hvor bøtter var hengt opp i furutrærne som «hull», som gjaldt. Undertegnede husker dette som en vond opplevelse, da 6 kilometer i ulendt terreng passet dårlig for en mann på krykker. Stisse likte øvelsen godt, helt frem til finalespillet mot Tony. Svensken hadde heiagjeng med seg rundt, mens Stisses norske lagkamerater hadde trukket innendørs for å drikke øl og høre på radiosporten. Vi er av den grunn usikre på hvem som gikk seirende ut av den finalen, men det erindres at svensk radio kunne melde om 2-1-seier til GAIS mot Brommapojkarna.

Denne utgaven av Frisbee skal altså, for å klarere reglene pittelittegrann, gå ut på følgende: Tredelt øvelse, hvor man først skal se hvor langt av gårde man kan får skiva. Det vil bli opprettet bane/sektor og alle brett som havner utenfor denne vil bli kategorisert som «out of bounce». Del to vil gå ut på å havne nærmest en strek som vil bli tegnet 30 meter-ish fra utkastrampe, mens siste deløvelse er presisjonskasting på kort avstand.

1 poeng: KIMBO
Med forrige frisbeekonkurranse friskt i minne må jeg nok være ærlig nok til å sette meg selv sist her. Trives ikke godt med skive i hånd, og har ikke tatt i en frisbee siden Beatles fortsatt var aktive, da med unntak av fadesen i Sverige. Lover imidlertid denne gang å støtte opp om eventuelle nordmenn som er fremme i tetkampen (om jeg bare får noe å leske meg på underveis og om det ikke er for kaldt/blåser for mye/er fotball på radio/tv osv).

2 poeng: FRODO
Frodo har en kastarm som ikke engang hans/vår mor kan like. Best med ball (i beina) og trives ikke med øvelser som drar ut i tid, om han da ikke kjemper i tet. Frodo vil neppe kjempe i tet her, og må nok stille som heiagjeng sammen med sin litt kjekkere bror. Har velkjent hard innbyrdes konkurranse med Kennetho, og vil nok denne gang bli en langt bedre støttespiller for den norske lagkapteinen som kan bidra i sammendraget..

3 poeng: Kennetho
Kjenner vi Kennetho rett, og det gjør vi, så er frisbee for lengst innkjøpt og gjort til lunsjøvelse på Skanska eller hvor pokker han leverer ut nå om dagen. Vil av den grunn lett ta seg av brødrene Marki, men stort mer er det neppe å hente. Vi håper og tror Kennetho vil ta nederlaget med fatning (Frodo er tross alt slått) og at det derfor kan gås i hyggelig passiar over en øl eller sju med andre tapere, mens kremen gjør opp om edelt metall.

4 poeng: STISSE
Den norske lagkapteinen forventes å kjempe helt i tet i denne øvelsen hvor det fra pålitelig hold blir meldt at han kjempet i tet i svenske skoger på 90-tallet. Det ble ikke meldt resultater på svensk radio den gang, men vi tar hedersmannens ord for at han gjorde hederlig innsats. Vil kjempe om seieren, men den plutselige og uventede støtten fra lagkameratene kan gi nerver og påfølgende bomkast på siste stående.

5 poeng: ESPENO
Vi er litt usikre på hvorfor Espeno ikke er nevnt mye tidligere i denne ranken, trolig har vi bare glemt ham. Eller vent nå litt, jeg kom på det nå. Gutten spiller golf, og er vant til å måtte holde seg i sektor. Dette kan faktisk minne litt om den tidligere nevnte pensjonist/frøkensporten, og dette gir Espeno et fortrinn. Deadline om 15 minutter gjør at vi ikke kan utbrodere dette særlig mer, men Espeno vil nok være godt fornøyd med å bli nevnt såpass sent i rankingen.

7 poeng: FRODOTO
Den stadig like travle hovckeykunstauksjonariusen ankommer alpinbygda Noresund for å plukke hederlige poeng, men her ser vi faktisk også muligheter for en god gammeldags syvpoenger og påfølgende tv-tid i sportsrevyen. Manglerud Star-spilleren er den eneste i feltet som til daglig behandler skiver (nå hvor Kimbo ikke lenger er å finne i skivaffär), og dette er alene nok til å gi ham favorittstempelet i en i utgangspunktet åpen gren.


VOLLEYBALL (LAG)
Volleyball har på kort tid utviklet seg til å bli en av paradegrenene innen tikampen. Ble tatt med på programmet under Hof-lekene i 2011, og ble en umiddelbar suksess – til tross for svensk seier. Hentet frem igjen under nye Hof-leker i 2013, også denne gang med stor suksess – og også denne gang til tross for svensk seier. På Gran i vinter var det så duket for den første vintervolleyen, og hvem hadde trodd det skulle bli enda gjevere på snøføre?

Vanvittig spennende er det alltid, og med norsk seier som på Gran, kan det vanskelig bli bedre.

Ikke bare har lagene utviklet seg sportslig (det ble på Hadeland registrert opptil flere såkalte ballvekslinger), men det er også stor moro og godt humør å spore under disse kampene.

Et høydepunkt på Hadeland var naturligvis da Kennetho trodde moroa var over. Skiløperen tente på alle plugger (12) da Kimbo ga en melding og en smash i hans retning under naturlig øldrikkepause. La seg flat da han omsider skjønte at det fortsatt var gemyttlig tone og en fleip som han ikke hadde oppfattet. Øvrige to høydepunkt var naturligvis da Stisse tømte postkassa 4 km nedenfor huset under forsøk på å hente opp en smash, før Frodoto gjorde noe liknende på matchball.

Vi forventer ganske nøyaktig like mye moro denne gang, i denne øvelsen hvor det også legges inn tett og fint med drikkepauser underveis. Sverige/Røkla leder 2-1 innbyrdes, men vi forventer at det norske laget nå utlikner til 2-2.

Det ble vist prov på finspill av det norske laget sist, og undertegnede har siden blitt kontaktet av Brøstabotn som trenger forsterkninger til sitt norske mesterlag (for kvinner).

Norge-Røkla 3-2

DART
Øvelse nummer to på programmet, etter unnagjort bowling og tilbakelagt tur til Norefjell der kald øl endelig kan nytes samtidig som program gjennomgås og den offisielle åpningen av lekene gjøres. Dette er en høytidsstund, og ofte lekenes desiderte høydepunkt. Selve dartøvelsen bruker gjerne litt tid på å sette seg, da folk nyter stunden i den grad at de får problemer med å fullføre tallet 4.

1 poeng: FRODOTO
Nykommeren gjorde hederlig innsats og sikret to verdifulle poeng i dartdebuten, men naturligvis nesten utelukkende grunnet stupfull (Kimbo) og illsint (Kennetho) motstand i B-finalen. Vi er usikre på hockeykjempens finmotorikk, og tror nok det skal holde hardt å beholde hegemoniet som tikampens nest svakeste pilkaster. Storhamar-backen må samle støv ytterligere et hakk ned på resultatlista. Eller som vi skriver på sportssidene når det kommer til de aller lengst ned på lista: «for ytterligere resultater, se tekst-tv».

2 poeng: KIMBO
Kimbo sto med smått sensasjonelle gull- og sølv fra sine to siste dartkonkurranser før avreise hadelandsskogen, men gikk naturligvis på en røkare av en fiasko på bondetamplandet. Med flaska i en hånd, spotify i den andre og hodet under armen kunne dette vanskelig gå annen vei enn den stadig omtalte høna sparker (eller ikke). Vi vet veteranen er høy på revansje, men tror dette selskapet kan bli vrient å hevde seg i når nedturen først har kommet. Skal være godt fornøyd om han tar innersving på Sotheby’s utsendte skøytereporter.

3 poeng. ESPENO
Espeno er ikke (ikke) feltet mest stabile pilkaster. Hadelandslendingens resultater siden debut: 1,1,2,2,7,5,2,1,1,4. Hadde det enda vært en trend å henge rankingen på, men nei. Espeno kan godt overraske igjen, denne gang med å hente hjem sin aller første trepoenger. Kapasiteten er der, eller vent. A-finalene er nok heller kommet etter fyllekalas og stolpe ut hos øvrige deltakere, og med normal konsentrasjon fra de tre normalt beste skal trepoengeren være maks av hva sinnataggen kan klare å dra i land.

4 poeng: FRODO
Frodo kan, med maks uttelling, komme ajour med Stisse i tet av dartens adelskalender, men dette vil nok vise seg i overkant tøft. Frodo må da vinne og ta bonuspoenget, samtidig som Stisse blir stående igjen med stolpe. Frodo kan naturligvis også trone alene i tet etter norefjellsdarten, men da må Stisse dra en god gammeldags Hvaler-dart. Mye om, og men, og sannheten er naturligvis at detaljer vil avgjøre hvem som drar i land pilkastertrofeet denne gang. De tre i tet er helt jevne, og inntak av alkohol, dagsform, endorfiner og psyke vil gjøre utslaget. Vi tror rett og slett Frodo drikker seg full i glede over å være på tikamp i fjellheimen.

5 poeng: KENNETHO
Et råskinn med pil i hånd, denne Ski-løperen. Stor var derfor overraskelsen da overlevereren gikk så solid på snørra i forrige tikamp. Snekkerlærlingen startet som en overvektig waliser med bo over en pub, men derfra gikk det meste nedover. Endte til slutt utenfor det gode selskap i A-finalen, og bannet seg deretter gjennom B-finalen i kamp mot en fyllik og en novise på glattisen. Vil nok ha spilt mye lunsjdart de siste månedene, og være fast innstilt på å hente tilbake nattesøvnen ved å gjøre god figur denne gang. Helt til topps kan likevel bli vanskelig å gå, men Kennetho Ulvedalo Braatheneno tilhører naturligvis det ypperste favorittsjikto.

7 poeng: STISSE
Endelig! Endelig var Stisse tilbake på darttronen. Den gamle mesteren bar på mye dartfrustrasjon ved ankomst Gran i vinter. Tidligere bravader og utallige seirer var byttet ut med B-finaler i fleng. Guttevalpen sto med tre strake syvpoengere før de tragiske Hvaler-lekene, men etter bøttefadesen hadde det mest gått galt – inntil nå! Hedersmannen hadde brukt turen opp til arrangørsted på å fylle passasjerer, egne lagkamerater, med alkohol, og fintet ut øvrig felt med å bruke et par dieselluktende, hudfargede bensinfyllehansker i kvalifiseringen. Den slags er vrient å gardere seg mot, og Stisse kunne naturligvis avslutte kvelden med et tur øverst på pallen. Øvrige deltakere trøstet seg med at vinneren deretter måtte på kjøkkenet for å lage drinker. Vi tror på reprise (vodka og grape til meg, Stisse! Red, anm).

BOWLING
Vi gjør et forsøk på rekordtidlig rank av det uoffisielle VM i Bowling tilhørende Norefjell-lekene. Dette først og fremst for å pirre deltakernes nysgjerrighet nok til at de igjen legger til seg vanen å besøke tikampens utmerkede nettsider og gjestebok.

Det ærverdige norske veteranlaget hadde noe nær lagt til seg den ytterst hyggelige vanen å ta trippel i kjeglespillet, men en villstyring ved navn Espeno gjorde slutt på all moro på Veitvet ved innledning av Hadeland-lekene. Dette skyldtes naturligvis først og fremst rot i forberedelsene, da Kimbo som eneste utøver valgte å være alkoholisert passasjer på reisen fra drabantbyen til landligere strøk på Hadeland. Fem edru mot én full er feigt, noe som også ga seg utslag i vond opplevelse under påfølgende Dart-konkurranse. Litt (!) heder deles uansett ut til Espeno som for aller første gang bowlet seg til syv gylne poeng.

1 poeng: ESPENO
Fra overmot og skråsikkerhet til nederlagsfølelse er veien kort. Denne jyplingen har sovnet med smil på leppene siden østkantbowlen og gutten tror nok umiddelbart han er i verdenseliten i denne folkesporten. Men nei. Dette var nok et slumpetreff fra gardsgutten som tross alt var fremme i sin første A-finale på åtte forsøk. Kvalifiseringen gir jumbofinale, og der blir unggutten et lett bytte for utøvere som har vært ute en vinternatt før. Mye ukvemsord vil lyde i veggene, og vi føler med stakkarne som må dele bane med denne karen i innspurten. Espeno vil nok henvende seg med protest til juryen ansvarlig for rank, men som ordtaket sier; «Man kan ikke lage omelett uten å knuse noen egg». (Fint ordtak, men vi ser ikke helt sammenhengen her? Idiot. Red.anm). Anyways; Suksess er evnen til å gå fra en fiasko til en annen uten noe tap av entusiasme, og på dette feltet er Espeno en å lytte til.

2 poeng: KENNETHO
Ja, vi vet det er drøyt å sette Kennetho såpass høyt på bowlingrank før norefjellsbowl, gutten har tross alt bare samlet totalt fire poeng og to jumboplasser fra sine tre siste kjeglekonkurranser. Til Braathens fordel taler imidlertid denne gang at vi er på vei til høydeopphold, noe som blir for hjemmebane å regne for en arving til trysilhytteeiere. (Bowlingen vil bli unnagjort i Sandvika før avreise, så vi aner ikke hva du babler om, red. anm). Kennetho-mann harv deltatt i totalt ni bowlingsmesterskap, og står fortsatt uten seier. 6 av de 9 har endt med B-finale, og verdt å merke seg er at overlevereren aldri har vunnet en finale, være seg A- eller B. Brumm så på de to forlabbene sine. Han visste at den ene var den høyre, og han visste at hvis han bare kunne finne ut hvilken som var den høyre, så var den andre den venstre. Men han kunne aldri huske hvordan han skulle begynne. (Hva faen? Red anm).

 

3 poeng: FRODOTO
Sydenfarer Frodoto blir altså, ikke helt overraskende, mannen som kompletterer B-finalefeltet. Gutten gjorde et helt ok førsteinntrykk i sin debut på Gran/Furu/Bjørk/Osp/Eik (ok, holder, point taken, red anm), men tidlig avreise før øvelsene er gjennomført er naturligvis ikke holdbart. Nådde vel, om vi husker rett, en hederlig topoenger på Veitvet Bowling – ikke å kimse av som førstereisgutt. Kunstviteren fra Blomqvist Auksjonshus kan fort slå til igjen, og i en kålrabifinale som dette er det helt klart muligheter for å stjele poeng. Øvrige to deltakere er uansett mest fokusert på å pønske ut tjuvtriks som kan stoppe de tilsynelatende uovervinnelige nordmennene senere på kvelden. For å si det med Jokkes egne ord; «I kjøleskapet hjemme har jeg snus og leverpostei» (du sjuke mann, red anm).

4 poeng: STISSE
Vi undres stadig hvorfor Stisses foreldre kunne unngå å gi barnet navn med o-ending som resten av tikampfeltet, men Stisse har utvilsomt lært seg å leve med handicapet. Kjeglespill er av fjellhamringens favorittbeskjeftigelser under tikampleker, og resultatene har vært temmelig uovertrufne. Kunne på Veitvet sikret seg rekorden for flest strake seirer i en fast gren, men bukket dessverre under for presset og rev på inngangshøyden i A-finalen. Vi mistenker at gutten glemte å ta av seg bensinfyllehanskene og derfor slet med glatt kule det meste av konkurransen, noe som fort kan skje igjen i beflippelsen over å (her hentet jeg ny kanne kaffe, og mistet derfor tråden – fullfør gjerne setningen selv – ved behov). Kort oppsummert tror vi Stisse med stil og eleganse tar seg til gjeveste finale med lagkamerater, men at det der blir for hardt å stå imot presset fra for dagen ustoppelige Marki Bros. Apropos båt; Hva er hemmeligheten ved den dovne, honningsøte vellyst som fyller et menneske den første dag av en båtreise? (Hva om en annen tar over skrivingen av ranking, dette blir i overkant poetisk villmannskjøring, red anm).

5 poeng: FRODO
Frodo har vært i formidable 14 av 17 mulige A-finaler, men det gjeveste trinnet på seierspallen har ikke opplevd vekten av unge Marki siden tiden da skinnslips og Kir gjorde deg populær i selskapslivet. Sølvplass i fem av de siste seks sier mye om ekstrem stabilitet, og samtidig en del om manglende avslutteregenskaper i denne grenen. Har en stil som ikke engang hans egen mor kan være bekjent av, men får på forunderlig vis kule noe nær midten av kjeglemidtpunktet. Ein SkiGuard kan’kje vara evig (Humor er en individuell sak, akkurat som tannbørster, Red anm), men vi tror Frodo når ny topplassering atter en gang. Ny andreplass er nok litt bittert, men langt ifra noe sviende nederlag. Frodo må først og fremst samle poeng i flest mulig grener for å kunne hamle opp med sin nemesis Kennetho, og fempoengeren må derfor bare settes i banken snarest mulig for deretter å kjøre fullt fokus på oppkommende pilkasterturneringen.

7 poeng: KIMBO
Rankingansvarlig har de siste sesongene prøvd ut taktikken med å sette seg selv sist på de fleste rankinger, for deretter å skulle slå hardt til fra utfordrerposisjon. Rankingene har slått til så det suser, og valget sto da mellom å legge seg i hardtrening/kutte ned på alkohol under konkurranse eller å prøve ny rankingtaktikk. Det virker å være bred enighet om at Kimbo har selskapets klart mest smidige og elegante bowlingstil, og abonnenter på Bowling Weekly har da også ved flere anledninger fått se gullgutten posere på midtsidene. Veteranen fylte i sommer 40 år, men Frodos lillebror lar seg definitivt ikke merke av alderen. Ungfolen opplevde et feilskjær i Veitvet-bowlingen, der han samtidig med å rote bort husnøklene klarte å drikke seg til b-finale, påfølgende dartfiasko, obligatorisk alkoholmusikknattønske og endelig ødelagte sammenlagtmuligheter på Hadeland. På hjemmebanebowling i Bærum ligger veien asfaltert og innbydende på vei mot syv skinnende poeng. Det er ikke sølv alt som glimrer og det er derfor bare å bøye seg i hatten, sier Kimbo i en kort kommentar til Hallingposten. (Selv er vi mest fornøyd med at dette rankingprosjektet ditt er ferdig, red anm).
 

Navn:

Kennetho

Stisse

Frodotò

Kimbo

Espeno

Frodo

Fotballgolf

3 2 1 5 7 4

Luftpistol

7 3 2 1 4 5

Boulle

5 2 1 4 3 7

Hockeyspill

4 3 2 1 7 5

Frisbee

3 4 1 5 2

Volleb. (lag)

0 2 0 2 0 2

Dart

5 7 1 2 3 4

Bowling

2 4 3 7 1 5

Gruble

4 2 5 3 1 7

Kubbduell

4 7 1 5 2 1

Kanonball

0 2 0 2 0 2

Hock. - lag

2 0 2 0 2 0

Kimboball

4 3 1 2 7 5

Poeng

43 41 26 35 42 49

 

Copyright (c) 2014 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er