Meny
  Forsiden
  Lørenskog 2018
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebook
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
TIKAMPEN XXXI
 

Lørenskog 18

Stisse er arrangør av tikampen for femte gang. Dette er tredje gang hvor lekene skal gjennomføres på Lørenskog, mens de øvrige to har vært holdt på Finnskogen (2002 og 2012). Årets første leker inneholder samtlige av de tradisjonsrike og faste grener, men også en haug av nye finurlige morsomheter.

Her finner du vår objektive rank av øvelsene.

Årets deltagere er igjen som følger:
Røkla: Kennetho, Espeno og Sletno
Norge: Stisse, Kimbo og Frodo

Hva er vitsen med rank? Det stemmer vel aldri likevel? Nja, så ille er det faktisk ikke. Før Hyggen-lekene ble det spådd suverene 4 riktige grenvinnere, samt hele to riktige sisteplasser. Det er med andre ord nesten ingen vits å konkurrere. Resultatene står her!  Vi starter med de faste øvelsene;


Bowling
For n`te gang skal kjeglespillet rangeres. Det er nesten ikke nødvendig. Statistikken viser tydelig en trend som har ikke har endret seg nevneverdig de siste årene. Stisse vinner dette - eller i verste fall, blir nummer to. Kimbo har vært noe varierende, men Hyggenlekene bekreftet en fin form. Totalt overlegen sist og det skal rett og slett mye til om ikke det handler om disse to igjen. Bronsen er mye mer uviss. Frodo var en gang god, men de siste sesongene har det først og fremst handlet om å ikke bli sist. Når hælen i tillegg er håpløs tror vi Kennetho griper sjansen med begge hendene (i alle fall tre fingre). I B-finalen ender det som vanlig med ujevnt spill fra Espeno og håpløse rennestenskast fra Sletno. Frodo kunne hatt krykker og fortsatt sikret tre poeng.
7) Stisse 5) Kimbo 4) Kennetho 3) Frodo 2) Espeno 1) SletnoLuftvåpen
Har tenkt på å få fikse det jævla siktet på gæveret i et år, men nei. Å bare ha pistol er savnet som øvelse for undertegnede som sliter med det nye våpnet. Kennetho ser derimot til å fikse dette enkelt. To strake seire fører Ski-mannen lett til topps på rankingen. Espeno og Stisse vil kjempe om sølvet, men vi tror  hjemmebanen vil være avgjørende og setter derfor Espeno opp på 2.plass.. Sletno blir i tradisjonen tro å finne i B-finalen. Her kan han distrahere ved å tulle og tøyse med brødrene Marki, men etter et par timer tror vi likevel han ender med 1 poeng. Kimbo er fornøyd med en av sine serier og Frodo kan igjen juble for seier i B-finalen (Sånn har det blitt)
7) Kennetho 5) Espeno 4) Stisse 3) Frodo 2) Kimbo 1) SletnoDart
Det mest spennende med darten blir reglene. Hyggen-lekene inneholdt en artig vri og flere får være med på moroa med lignende konsept. Kennetho liker ikke tanken på en ny slik runde, men faktum er at han likevel vinner (som sist og gangen før). Vi tar utgangspunkt i at Stisse legger opp til samme justeringer av reglene og at det da blir muligheter for overraskelser. Sletno ser her sin sjanse og klinker til med sølvet. Kimbo synes tross alt dette er ganske gøy og sikrer nok en fin-fin pallplass. I B-finalen er Stisse nå sur og kaster seg kjapt inn til en ny sisteplass før han begynner med maten. Espeno og Frodo må ha omkast for å avgjøre det hele, men det blir selvfølgelig sistnevnte som får igjen for tidligere erfaring fra toppnivå og sikrer b-finaleseier nr.3.
7) Kennetho 5) Sletno 4) Kimbo 3) Frodo 2) Espeno 1) Stisse
Svært kos med darten på Hyggen.


Hockeyspill
A-finale: Stisse mot Kennetho. Hvem tør å vedde i mot? Disse gutta har sammen vært i seks av de siste syv finalene. Kun Frodo har stoppet total dominans ved et par
anledninger. Vi tror Stisse revansjerer finaletapet fra Hyggen og vinner i egen stue. Kimbo slår så til og knuser Frodo i B-finalen. "Hvorfor Kimbo"  sier du? Kimbo har en lang rekke gode enkeltresultat og vi tror Stisses lune nips-hjem vil frembringe en ennå større stabilitet hos den eldre, trivelige herremannen. I C-finalen blir sjokket nesten like stort når Sletno følger opp sin fine 4.plass fra Hyggen. Espeno er sjanseløs!
7) Stisse 5) Kennetho 4) Kimbo 3) Frodo 2) Sletno 1) EspenoBoulle
Boullen vil etter all sannsynlig unnagjøres på både isete og glatt underlag denne gang. Kennetho synes kulekastinga er håpløs uansett og Frodo må dessverre være enig når vinteren slår til.  Med ni finaler på elleve forsøk, slippper undertegnede uansett ikke unna favorittstempelet. Frodo vant også forrige gang vi spilte på parkeringa foran huset (Regner med at det er der igjen?). Stisse, som har to gull på tre forsøk blir Frodos tøffeste motstander. Kimbo kunne så sikret en norsk trippel, men formen er klart nedadgående og vi kjører istedet på et sikkert kort i Kennetho. Her er nok både riktig sko og hansker på plass. Espens spillopper er ikke nok denne gang. Eldste Marki burde til slutt kjøre greit over Sletno i C-finalen, men jeg tror også han gruer seg litt nå. Man kan ikke kaste kule når man har latterkrampe.
7) Frodo 5) Stisse 4) Kennetho 3) Espeno 2) Sletno 1) KimboTable Shuffleboard
I hvilken ende skal man begynne? "Bare ta en side"  vil nok Kenneth si. Det er nok lurt. Her bør alle ha en god mulighet, men som kjent kan bare en kan vinne.  Vi prøvde dette et kvarters tid på Beer Palace (for 2780,- spenn), men ble neppe noe klokere. Undertegnede har derimot prøvd noen ganger og det tipper jeg at ungkalvene Kennetho og Espeno også har gjort. Kimbo gir fort opp og havner i gjørma, mens Sletno som alltid er svært uviss i sine bevegelser. Stisse har tross alt valgt dette merkelige spillet som en øvelse og bør ha noe på lur. Konsept og regler er noe uklart, men vi tror det ender med finaleseier til Espeno foran Frodo, knepen b-finaleseier til Kennetho over Stisse og knusende mos for Sletno over Kimbo i C-finalen.
7) Espeno 5) Frodo 4) Kennetho 3) Stisse 2) Kimbo 1) Sletno
Visste du at Shuffleboard egentlig er et spill som handler om å skyve brikker over en bane med en stang? Spillet er poulært i USA og spilles ofte av eldre. I tikampen 2048 er det derfor gode muligheter for at denne dukker opp i sin orginalform. Vår spillvariants riktige navn er uansett Table Shuffleboard.Fotball-lobb
En artig aktivitet er tilbake. Denne gang også som individuell øvelse. Lobbing med fotball ga mersmak sist og vi har stor tro på at dette kan bli moro igjen. Kimbo var den eneste som hadde litt styr på lobbinga sist og får favorittstemplet. Frodo tror også han kan dette, men med en fot mindre å stå på blir det håpløst. Alt annet enn sisteplass regnes som bonus. Stisse har en silkefot av de sjeldne (Nei, jeg har ikke glemt Gjøvik Lyn kampen i 92 Stisse) og vi tror han sikrer sølvet. Sletno har ikke teknikken inne med fotball, men overrasker ved å lure seg in foran Kennetho som selvfølgelig bruker alt for stor kraft. Espeno redder seg, bokstavelig talt, inn på en tredjeplass med herlige krumpspring i keeper-boksen. Vi ender dermed opp med følgende resultat
7) Kimbo 5) Stisse 4) Espeno 3) Sletno 2) Kennetho 1) Frodo7 på tid
Den oppdelte øvelsen har vært svært stor suksess i tre ti-kamper nå og man må si man gleder seg igjen. Utvalget av grener blir selvfølgelig avgjørende, men som vanlig er noen mer konsentrert og forberedt enn andre. Vi tror Kennetho tar dette foran Stisse. Sletno har gjort det bra i både dette og lignende før og får tillit på 3.plass. Espeno blir for gira og må se seg slått av en lugn, men stilfull Kimbo. Frodo kan ikke løpe og taper for mye til at det blir interressant.
7) Kennetho 5) Stisse 4) Sletno 3) Kimbo 2) Espeno 1) Frodo


Baller i hatt
Som med shuffleboard er dette vanskelig å forutsi. Ball i hatt skal visstnok foregå ved at vi skal kaste baller i ulik størrelse mot et bestemt mål. Her finnes bl.a. gode gamle "treff blikkboksene". Ballene er også i ulike størelser, i tillegg til at det legges inn noen kjappe intervaller mellom kastene. Her kreves det derfor både god kastarm, presisjon, god taktikk, hurtighet og utholdenhet.  Noen av gutta innehar opptil flere av disse egenskapene, et par oppfyller noen av kravene, mens andre mangler alt. Rankingen blir derfor slik;
7) Stisse 5) Kennetho 4) Sletno 3) Espeno 2) Kimbo 1) Frodo


Closest to pin
Som i forrige gren handler det her om presisjon. En vesentlig forskjell er at det her skal sparkes. Klarer du å skyte en fotball fra 16-meteren og treffe avsparksfeltet inne i midtsirkelen? Hvor nærme kommer du stolpen fra straffemerket? Dette kan være eksempler på hva som venter. I motsetning til overnevnte trenger du her kun en god fot. Det gir en helt annen rank. Flere av gutta har sparka ball før, men her hjelper det ikke å kunne skyte hardt, være flink til å score mål eller tackle. Silketouchet må være på plass. Stisse er nevnt tidligere i denne sammenheng og igjen forventes han i toppsjiktet. Likevel tror vi Kimbo tar hjem 1.plassen. Han har i flere lignende øvelser vist at dette er noe han behersker og med en bonuskonkurranse, som handler om poengtreff på et mål, ligger det an til full pott for Kimbo. Forventningspresset blir for stort for de som trodde de kunne spille fotball og Sletner klinker likegodt til og stjeler 2.plassen - knepent foran Stisse. I bunnen sikrer Kennetho tre poeng med noen finurlige, lure spark, mens en haltende Frodo må bite i det sure eplet mot Espeno. 
7) Kimbo 5) Sletno 4) Stisse 3) Kennetho 2) Espeno 1) Frodo


Lagkampene:

Volleyball
Norge trodde de hadde overtaket, men alt ble snudd på hodet sist. Denne gang kan Frodo i tillegg bidra minimalt (kanskje en fordel!). Vi tror det ender med seier til Røkla.


Lobbing
Fotball-lobb er også lagøvelse og igjen sliter det norske laget med Frodo. Her må man derimot bare ta seg sammen. To shots og bite tenna sammen. Denna skal hjem! Norsk knepen seier.


Human Bowling
Dette gleder Stisse seg til. Skyv en lagkompis på akebrett mot et mål. Få flest mulig treff. Dette kan bli moro! Vi tror dessverre Røkla vinner så det blir vel ikke jævla gøy!
Omtrent sånn er det vel vi skal.Etter denne rankingen får vi så følgende sluttpoeng:
Øvelse Sletno Espeno Stisse Kimbo Kennetho Frodo
Bowling 1 2 7 5 4 3
Hockeyspill 2 1 7 4 5 3
Luftvåpen 1 5 4 2 7 3
Boulle 2 3 5 1 4 7
Shuffleboard 1 7 3 2 4 5
Fotballobb 3 4 5 7 2 1
Closet to pin 5 2 4 7 3 1
Dart 5 2 1 4 7 3
Ball i hatt 4 3 7 2 5 1
Lag 1- Volleyball 2 2 0 0 2 0
Lag 2 - Lobbing 0 0 2 2 0 2
Lag 3 -Hum. bowl. 2 2 0 0 2 0
Sum 28 33 45 36 45 29

Kennetho og Stisse ender igjen i gullstrid og denne gang er det Stisse som vinner med flest 7-ere. Kimbo sikrer seg nok en bronse, mens Espeno igjen må ta til takke med den sure 4.plassen. Frodo synes denne rankingen suger, men er i det minste fornøyd med å havne klart foran sin navnbror.
 


 

 

Copyright (c) 2018 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er