Meny
  Forsiden
  HOF 2016
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebook
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
TIKAMPEN XXVIII 
 

HOF 2016

  For fjerde gang skal tikampen arrangeres på Hof. Som i alle tidligere sammenkomster her blir det fokus på enkle og tradisjonelle leker. Det betyr bedre tid og lange øvelser. Dobbel runde i boulle, badminton m.m bør gi gode muligheter for å ta igjen det tapte og samtidig nyte ølen i sola. På denne siden kommer det løpende informasjon om lekene i Vestfold.

Årets deltagere er nok en gang:
Kennetho (Røkla)
Stisse (Norge)
Kimbo (Norge)
Espeno (Røkla)
Frodotò (Røkla)
Frodo (Norge)

Ranking
Så er det nok en gang klart for sommerleker. Noen gleder seg ekstra mye, men det har likevel ingenting å si statistisk sett. Oversikten viser kun marginale forskjeller i forhold til hvor flink man er på sommeren i forhold til vinter/vårslafs. Frysepinnen Frodo kan .f.eks vise til bedre resultat i vintertikamper. Spesielt artig før Hof-lekene er at gullgrossist Kennetho aldri har vunnet bøtta her. Tidligere vinnere: 2008: Stisse, 2011: Espeno, 2013: Frodo. Mer stats her Vi starter med rank på de faste øvelsene;
Bowling
Det er alltid interessant å se nærmere på statistikk når man lurer på de faste øvelsene. Det viser seg derimot at det er umulig å stole blindt på denne. I bowling er det f.eks. slik at vi har hatt hele fire forskjellige vinnere i løpet av de fem siste arrangementene. Stisse skiller seg ut med to seire, men han ble også nest sist forrige gang. I motsatt tilfellet klinket Sletno til med sølv på Trysil etter rekken 2-1-1-2 på de fire foregående. Også de andre er ujevne og det er kun undertegnede som kan vise til form over tid. I løpet av de ti siste har det blitt ni finaler. Frodo vant også sist og seiler opp som favoritt i Drammen. Vi tror Stisse er mer enn god nok til å sikre sølvet foran Kennetho som har vært i tre av de siste fire finalene. Kimbo er best av den gjenværende subben og tar nok en 4.plass, mens Espeno setter Sletno tibake på sin vante plass. Sluttresultat som følger:
7) Frode 5) Stisse 4) Kennetho 3) Kimbo 2) Espeno 1) Sletno
Forrige rank: 0 rett - riktig med Frodo i A-finale og Kimbo i B-finale)


Dart
Pilkastingen innholder denne gang et sett med nye regler. Det har pr. i dag fortsatt ikke kommet noen klager på dette og det er vel heller ikke sikkert at det vil gjøre store utslag. Joda, man kan ha litt flaks nå og da, men for å klare alle summene bør man være en stødig spiller. Kennetho forblir favoritt, tett fulgtav Stisse og Frodo. Disse tre har også bekledd pallen de siste tre gangene. Kimbo og Espeno krangler om å vinne B-finalen. Her handler det først og fremst om hvem som tåler flest shots. Sletno har rekken 2-1-1-1-1 og kan drikke så mange shots han vil. Det hjelper uansett ikke.
7) Kennetho 5) Stisse 4) Frodo 3) Espeno 2) Kimbo 1) Sletno
Forrige rank: 2 rett, men riktige finalegrupper og ingen store feil!)Luftpistol
Vi trodde vi hadde kontroll på hendelsene i skyting. Trysil 2016 viste derimot at alt er mulig. At Sletno skulle vinne var en skikkelig oddsbombe. Stisse, som også var nederlagsdømt, tok sølvet, mens Espeno tross alt fikk den 3.plassen vi forventet. Litt mer sommer og sol nå. Det bør gjøre utslag. Ved tidligere samlinger i Hof har Kennetho sørget for to gull og et sølv i skyting. Vi tror han blir sterk igjen. Espeno er jevnt god og er den vi tror kan true medaljegrossisten. Stisse og Frodo blir de norske håpene, mens Sletno blir en oustider å se opp for. Dette blir spennende for fem. +50 streken er tre meter lengre fram, men Kimbo blir uansett sist.
7) Kennetho 5) Espeno 4) Frodo 3) Sletno 2) Stisse 1) Kimbo
Forrige rank: 2 rett, men helbom på totalen)Hockeyspill
Stisse viste at det var mulig på Trysil og Kenntho klør i fingra etter revansj. Alt annet enn en ny finale mellom disse er svært usannsynlig. Frodo, som en gang var ganske god i dette, har nå begynt å tape fast mot Espeno. Det lover ikke bra. Snart er brødrene Marki faste venner i C-finalen. For et trist skue. Vi tror derimot ikke alt er over ennå og går for følgende sluttresultat:
7) Kennetho 5) Stisse 4) Frodo 3) Espeno 2) Sletno 1) Kimbo
Forrige rank: 0 rett, fantastisk)Boulle (Petanque)
Noen gleder seg mer enn andre til kulespill. Med godvær er Hof-boullen en opplevelse uansett. Mange kamper og muligheter, mye kald øl og herlige forhold (Litt røtter og ulent terreng er bare gøy Stisse og Kennetho..) Frodo kan kaste kule og er faktisk også ubeseiret mester i boulle på Hof. Tre gull av tre mulige. Med ni finaler på ti forsøk er det umulig å komme bort fra favorittstemplet her. Plankekjøring blir det uansett ikke. Flere har vist tendenser, men heldigvis for meg - helt tilfeldig. Kennetho kan vise til best form, men ser ikke ut til å trives på Hof. Den andre finaleplassen virker derfor svært åpen. Vi prøver oss med Kimbo siden han synes dette er så kos, mens Espeneo og Kennetho vil kjempe om bronsen. Stisse banker Sletno som er i sjokk over forholdene - "Så du - kula bare spratt avgårde i rota. Hælvetes dritt!"
7) Frode 5) Kimbo 4) Kennetho 3) Espeno 2) Stisse 1) Sletno
Forrige rank: 0 rett og nesten motsatt sluttresultat av ranken!)
Her er forøvrig linken til Trysilranken
Badminton - Et familiedrama
Kennetho klaga sist og mente det var for korte kamper. Det er det gjort noe med nå (Hvis ikke været skulle ha helt andre planer!) Kampene spilles til 10, men istedet for regelen om å vinne med to blir 9-9 kamper ført som uavgjort. Det kreves en egen teknikk for badminton og Stisse og Frodo viste dette til gangs sist med mye strålende spill. Frodo har fått spilt litt med Helene i sommer og er godt forberedt, mens Stisse er utvhvilt og klar etter barnefri og Merethekos hele sommeren. Sletno tror også han er god, men dette er desverre ikke campingbadminton mot Mathilde og Simen. Å klare flest til hverandre gir dessverre ikke poeng (Selv om sikkert Gry synes dere er flinke). Kennetho ordner bronsen etter tøff treningsleir med sin familie i Ski "Serve nå Theodor - Dette skal faen ikke gjenta seg!", mens Kimbo har satt opp nett i hagen og har trent hardt mot både kone og barn. "Fy faen, jeg vinner jo alt. Kommer til å herje på Hof!" Espeno har som Stisse vært mest opptatt av kosen alene med dama. Makan.
 
7) Frodo 5) Stisse 4) Kennetho 3) Kimbo 2) Espeno 1) Sletno


Padling
Sletno er neppe fornøyd med rankingen så langt, men de resterende øvelsene skal endre på dette. Her er det nemlig mye som passer for nykommeren. en trang, rask kano bør passe som hånd i hanske for Sletno (kanskje feil utrykk akkurat her..?) og vi tror liraren har gjort dette før. Vi klinker likegodt til med en knepen seier for Sletno. Kimbo og Frodo har vunnet hver sin tidligere utgave av Hof-padlingen, mens Stisse har vært nærmest resultatmessig. I bunnen tror vi Kennetho ender med en sjelden 1-poenger i sekundstrid mot Espeno. Sluttresultat:
7) Sletno 5) Frodo 4) Kimbo 3) Stisse 2) Espeno 1) Kennetho
 Kubb-duell
Stisse vinner dette! Så enkelt kunne man kanskje ranket. Stissebass har nemlig herjet i lignede utgaver og har en rekke fine resultater å vise til. Kennetho har også vist greie resultater og totalt sett er nok dette mer åpent enn forventet. Kubb-duell er heller ikke det samme som minikubb. Her blir det stress og mas og det er fort gjort å koke.
Vi holder Stisse som knepen favoritt foran Kennetho, men er svært usikre på bølingen bak. Sluttresultat:
7) Stisse 5) Kennetho 4) Kimbo 3) Sletno 2) Frodo 1) Espeno


7 på tid
En rysare står for tur. Dette blir både spennende og moro. Banen blir satt opp på plassen bak hytta og samtlige del-øvelser gjennomføres her. Det betyr lite løping, mye konsing, mange ulike ferdigheter og litt tur. Her skal det endelig lykkes for Sletno. Under Fjellhamarlekene viste mannen seg stor i en lignende gren på kunstgresset og han var i tilegg roen sjøl når stearinlyste blåste ut i toppen av bakken på Trysil. Det ga totalt to gull og et soleklart favorittstempel her. Stisse er også en kald fisk og blir nærmeste utfordrer. Kennetho kan fort koke over når det går galt, men behersker det meste av det som skal gjennomføres godt og bør ta 3.plassen. Når vi først snakker om koking kommer vi heller ikke utenom Espeno og Frodo. Her kan det fort bære galt av sted og det kan være lurt om disse to er til slutt slik at vi har utstyret i orden til å få gjennomført det hele. Kimbo er passe god i alt, passe gira, passe avslappa og får en passe plass midt i hopen.
7) Sletno 5) Stisse 4) Kennetho 3) Kimbo 2) Espeno 1) FrodoBakkeball
Kimbo har allerede begynt å bekymre seg for ankelen og det lover ikke bra. Det ble uansett seier i lignede gren på Hyggen. Kimbo kan derfor ikke avskrives, men vinner - det gjør han ikke. Kennetho har taktikken klar, men skyter for hardt og må langt ut i åkeren for hente ballene som skulle avgårde i forveien. Dette ser nemlig mistenkelig ut som forrige øvelse. Samme kvaliteter kreves bortsett fra et visst touch med fotballen. Sletno er ikke kjent for dette. Gjøvik-Lyn forsvaret har derimot ikke glemt Stisse silkefot fra 92 og det er nettopp denne som gjør den lille endringen på resultatlista. I tillegg kommer Frodo foran Espeno. Sistnevnte ender i en krangel med naboen og blir disket. Moro er det!
7) Stisse 5) Sletno 4) Kennetho 3) Kimbo 2) Frodo 1) Espeno


Stafett -lag
Svømming, løping, kubbkasting. Hvem bør gjøre hva? Regner med at begge lagene allerede har beynt å legge en plan, men jeg kan uansett ikke se at dette må bli veldig jevnt. Må likevel holde en knapp på røkla når jeg ser det for meg i hodet. (Jizez kraist!)
Slik ser vi forresten for oss den røklianske lagoppstillingen:
 

Roing -lag
Dette er morsomt bare å forestille seg. Tre mann i båt, alle med en åre hver. Hvem skal gjøre hva? Det norske laget har en styrmann av første klasse og ror dette hjem. Blant røkla må det bli kokos. Eller var det omvendt? Norge 2 - Røkla 0Volleyball -lag
Røkla hang lenge med i volleyball, men den siste tiden har det norske laget vært i en annen divisjon. Snøvolley og litt tilfeldig sist, men Hyggen-lekene bør være friskt i minne for alle. Enkelt for hjemmelaget!
Dette vil gi følgende sluttresultater:
Øvelse Sletno Espeno Stisse Kimbo Kennetho Frodo
Bowling 1 2 5 3 4 7
Hockeyspill 2 3 5 1 7 4
Hockey lag 0 0 2 2 0 2
7 på tid 7 2 5 3 4 1
Luftvåpen 3 5 2 1 7 4
Volleyball 0 0 2 2 0 2
Badminton 1 2 5 3 4 7
Padling 7 2 3 4 1 5
Dart 1 3 5 2 7 4
Boulle 1 3 2 5 4 7
Roing lag 0 0 2 2 0 2
Bakkeball 5 1 7 3 4 2
Stafett -lag 2 2 0 0 2 0
Sum 30 25 45 31 44 45
 

 

 

Copyright (c) 2016 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er