Meny
  Forsiden
  Hyggen 2015
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebook
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
Hof 2013 
 

SOMMERLEKENE 2013

Tony var planlagt arrangør for den 22.tikampen, men etter litt frem og tibake endte Frodo opp som vertskap. Dette var tredje gang Hof var lekeplass.

Det norske laget bestod som alltid av Kimbo, Stisse og Frodo, mens svenskene/røkla hadde samme lagoppstilling som sist. Kennetho, Espeno og Molio forsvarte dermed utfordrenes farger.

Her er referatet fra den 22.tikampen.

Slik rangerte vertskapet det hele i forkant
 

Øvelse 1 Bowling:

Trippel norsk! Forhåpningen var som alltid store hos det norske laget. Det viser seg derimot igjen at dette ikke er uten grunn. Røkla er ujevne så det holder og det har blitt mer eller mindre plankekjøring de siste sesongene.
Molio hadde trua, men med kun en kastteknikk (som fungerte inne i mellom) ble det for tynt. Nybegynneren kunne og burde tatt seg til finalen med noe smartere kasting. Frodo var stødigheten selv og cruiset greit inn til A-finale, mens Espeno tidlig kunne begynne forberdelsene til B-finale etter svak spill på bane 2. Kimbo tok følge med lillebror etter en sterk sluttspurt og spørsmålet var nå om regjerende mester Stisse skulle klare det å tukte Røklas beste utfordrer Kennetho. Med et kast igjen trengte Stissebass å få ned syv pinner. Resultat: syv pinner ned. Moro!.
I Kålrabifinalen viste Espeno andre takter og klinket likegodt til med sitt beste bowlingresultat noen sinne. At Espeno skulle vinne dette hadde gitt gode odds hos Betsafe (Kanskje flere muligheter for slike odds neste gang Kimbo?)
Molio holdt unna Kennetho som måtte ta til takke med den sure sisteplassen.
I A-finalen var det spennende en stund, men etter hvert fikk Stisse et overtak og tok det hele hjem rimelig enkelt. Faktisk så var dette Stisses 3.strake seier i bowling. Imponerende i en relativt jevn gren. Frodo tok sølvet for fjerde gang på fem forsøk, men med bonuspoeng x 2 var det ingen grunn til å være misfornøyd. Kimbo hadde vondt i huet, men bonuspoeng og jubeldans for norsk trippel hjelper alltid!

7+1Stisse,  5+1+1 Frodo, 4+1 Kimbo, 3 Espeno, 2 Molio, 1 Kennetho

 

Øvelse 2: Dart
Vel tilbake på hytta var det klart for klassisk dart. Som vanlig med round the clock i kvalifiseringen. Kennetho trøblet i seks piler før det løsnet og favoritten var aldri truet i ferden mot sin 10.strake finale. Espeno og Molio gikk også jevnt og godt, mens samtlige på det norske laget virket mette og fornøyde etter bowlingsuksessen. Det virket mer og mer sannsynlig at røkla skule få sin revansj umiddelbart. Heldigvis er det noen som tar tak. Overraskende nok var det denne gang Kimbo. Med en herlig innspurt sørget han for et norskt finalbidrag og samtidig et poeng mindre til motstanderen. Herlig! Espeno ble Røklas syndebukk og gledet seg såpass over det at han også sørget for sisteplass i C-finalen. Stisse, som en gang var overlegen i dette, fortsatte nedturen på Hof med svak kasting. Best i B-finalen tross alt, men fire strake 4.plasser er neppe godt nok i forhold til stisses ambisjoner. Frodo har som mål å unngå sisteplassen, men fortsetter undertegende med slik kasting er det bare et tidsspørsmål før 1-poengeren er i lomma. Knepent foran Espeno denne gang.  I A-finalen ble det lett match for Kennetho som fikk en skikkelig opptur etter nedturen i kulekasting. Kimbo fulgte for en gangs skyld med på poeng og taktikk og tok kontrollert hjem fem poeng. Molio har fortsatt mer enn nok med å forstå reglene. "Hva skjedde nå - er vi ferdig" var en fin avslutning på en god dartkonkurranse.
7) Kennetho  5+1) Kimbo 4) Molio  3) Stisse  2) Frodo  1) Molio

 

Øvelse 3: Golf
Friske og opplagte startet vi dag to med tur til Hof golfbane. Fanatastisk vær og realtivt fine baneforhold gjorde at alt lå til rette for en strålende øvelse. Det ble det også. I utgangspunktet er golf en ganske så ujevn affære, men flere viste fine takter og Espeno og Molio var absolutt ikke så uslåelig som vi hadde fryktet.  Frodo var derimot jevnt dårlig, som antatt, og var aldri i nærheten av annet enn et poeng. Forøvrig hadde samtlig noen flotte slag samtidig som også flere måtte inn i kratt og bunkerser. Espenos hustakslag og todelte kølle er minneverdige eksempler fra golfen, men også Stisses geniale bunkersslag på siste hullet. Imponerenede! Opptellingen burde absolutt vært mer nøyaktig for alle mann, men etter en jevn runde viste i alle fall resultatene at Espeno tok gullet foran en svært fornøyd Kennetho på sølvplass.  Kimbo tok seg foran Stisse med minst mulig margin, mens Molio var dagens mest skuffede og klarte til slutt kun å komme seg foran en håpløs Frodo. Det var fakstisk bare gressklippermannen som gjorde en svakere prestasjon enn undertegende på golfbanen! Moro var det uansett og til og med Frodo ønsker et gjensyn med dette ved en senere anledning. Sluttsresultater:
7) Espeno  5+1) Kennetho  4) Kimbo  3) Stisse  2) Molio  1) Frodo

 


Øvelse 4: Svømming

Etter en sløv dag på golfbanen var det på tide å få opp pulsen. Sjelden har vi vel blitt så slitne og i ettertid skal vi vel være glade for at alle kom seg i land!  Frodo hadde i forkant pålagt seg selv favorittstemplet, men med brist i ribbeinet var det absolutt grunn til usikkerhet hos undertegnede. Nervene ble ikke akkurat mindre når en huggorm valgte å passere i vannet foran startstreken minuttet før start! Det gikk for Frodo, som for de fleste andre, jevnt og fint frem til vending. På tilbakeveien ble de fleste stilarter utprøvd og kaving er et et fellesord som kan brukes for samtlige deltagere. Frodo holdt uansett størst fart og var til slutt 20.sekunder foran Espeno i mål. Kennetho sure 1,5 sekunder bak lagkameraten, mens Kimbo skuffet måtte innse at svømmeformen ikke hadde holdt seg ved like siden1977.   Stisse var så rett bak Kimbo, mens Molio, som var sjanseløs i dette, får puss i boka får å tross alt ha gjennomført på skikkelig vis. Bra fysisk øvelse, men litt for ujevnt til høy score på terningen. Kanskje en litt kortere distanse neste gang?
7) Frodo  5) Espeno  4) Kennetho  3) Kimbo  2) Stisse  1) Molio
 

 

Øvelse 5: Badminton
At ti-kampen er jevn er alltid moro. Før badminton hadde vi også fått en foreløping resultatliste som ga alle muligheter. Molio noe bak med 9 poeng, men rekka 16, 16, 17, 18, og 18 poeng på de øvrige er artig.  Kennetho og Frodo skulle ut i superduell i første kamp, men dette ble aldri noen match. Frodo herjet maksimalt med sin utfordrer og resultatet 9-4 var på ingen måte for lite. "Trent mye i sommer" lurte Kennetho på ettersom Frodo fortsatte med samme spill i de påfølgende kampene. Frodo stivnet noe mot slutten av grunnspillet, men finalen var uansett sikret. Det ble etter hvert mange jevne kamper. To endte uavgjort og flere ble avgjort i siste fjær. Kimbo var imidlertid minst på hugget i denne og fortjente til slutt aldri annet enn sisteplassen. Espeno var neppe fornøyd med C-finale, men et lite plaster på såret var i alle fall seier der. Molio slo godt i fra seg og i B-finalen mot Kennetho ble det også suverene 9-1. En solekelar bronse der altså.
Frodo var på vei ned, mens Stisse hadde en motsatt formkurve før finalen. Med 6-3 ledelse til hjemmelaget så det uansett ut til å gå veien for Frodo. Den gang ei. Stisse svarte med 6 strake poeng og vant fortjent. Herlig jevn øvelse. Burde muligens være to runder i grunnspillet og det er noe vi kan se på før neste gang.
7) Stisse  5) Frodo  4) Dagfinn  3) Kennetho  2) Espeno  1) Kimbo


Lagkamp 1: Volleyball
Nytt nett og klart for lekenes første lagkamp. Norge hade noe å revansjere etter 1-2 tapet på Hof 2011og jevnt skulle det i alle fall bli også nå. Denne gang som fem-setts kamp. Røkla startet på den nordlige delen av banen og det skulle vise å være et sjakktrekk. Samtlige sett ble nemlig vunnet fra denne banehalkvdelen. Det måtte derfor gå som det gikk. Tross godt spill fra det norske laget (Også Kimbo denne gang!) holdt det ikke mot en godt sampilt motstander. Irriterende for hjemmelaget, men desto mer moro for røkla. Absolutt en gren som kommer igjen på Hof ved neste mulighet. Vi vil ha revansj!

Res: Røkla 2 - Norge 0Øvelse 6: Minikubb:
Dette er en strålende øvelse. Passe slitomt, alltid jevnt, fin å drikke øl til og morsomt stressende. Stisse var utpekt til storfavoritt, men det var nok flere enn meg som tenkte at det var mest tilfeldig. "Verdensrekord liksom, bare flaks" Dette virker det likevel som gromgutten har taket på. Ti pinner ned på strålende 1,46,7 var rett og slett uslåelig og Stisse viste igjen hvilken fabelaktig minikubbkaster han er. (Noe å satse på?) Jevnere var det på plassene bak og det kunne ha vippet flere veier - bokstavelig talt. Frodo med mest flyt i 2.forsøk. 2,10,6 holdt til en like overlegen 2.plass, mens Molio var 16 nye sekunder foran Kennetho med sin beste runde på 2,32,6. Kokehuene Kimbo og Espeno har fortsatt ikke fått ned alle pinnene, men Espenos åtte ned var nok mot Kimbos syv. Fint vær, godt humør og trivelig moro. Det er vel slike øvelser vi burde ha som siste gren kanskje?
7) Stisse  5) Frodo  4) Dagfinn  3) Kennetho  2) Espeno  1) Kimbo
(Forøvrig nøyaktig samme resultat som i forrige øvelse, badminton.)


 

Resultatlista havlveis (6 av 13 øvesler)

ØVELSER

STISSE

FRODO

KENNETHO

E.KRISTIANO

KIMBO

MOLIO

Bowling

7+1

5+1+1

1

3

4+1

2

Dart

3

2

7

1

5+1

4

Golf

3

1

5+1

7

4

2

Svømming 2 7 4 5 3 1

Badminton

7

5

3

2

1

4

Volleyball

0

0

2

2

0

2

Minikubb

7

5

3

2

1

4

SUM

30

27

26

22

20

19 

Øvelse 7: Hockeyspill
Etter en lang og tøff fredag var det klart for hockeykveld. Ikke like jevnt, men heller ikke denne gang uten overraskelser. At Stissebass igjen skulle gå glipp av en finale var rett og slett en bombe. Kennetho har sluttet å øve på jobben, men det så ikke ut til å ha noen betydning. Åtte seiere på ti kamper i grunnspillet og pene 37-13 i målforskjell holdt i massevis til A-finale. Frodo var heldig med andres resultat og syv seiere og en uavgjort holdt til en ny finale også for den regjerende mester. Dagfinn slo godt i fra seg og tok bl.a. fire poeng mot Stisse i grunnspillet. Det skulle til slutt holde til en b-finale.
surrehuene Kimbo og Espeno tok sine få poeng innbyrdes og møttes selvfølgelig i C-finalen. Her ble det sistnevnte som til slutt kunne juble og mot hverandre fikk Kimbo og Espeno 1 seier en uavgjort og 1 tap. Like dårlig der altså. Stisse fikk et lite plaser på såret med revansj mot Molio i b-finalen, men det var neppe noe det ble skrevet sms hjem om. I finalen endte det visst nok 2-2 etter full tid og det hele måtte avgjøres i sudden. Etter en puck-possesion på ca. 98% til bortelaget var det svært fortjent at Kennetho til slutt tok det hele hjem. Frodo var overkjørt, generelt sliten og svimmel. Det ble dermed god natt før tida denne kvelden. Makan!
Trekkene på terningen kommer for Kimbo og Espeno. Denne øvelsen er i utgangspunktet genial, men når to man er så i særklasse mye svakere blir noe av spenningen borte. Vi forventer at de nevnte skjerper seg og øver ekstra til neste gang!
7) Kennetho  5+1) Frodo  4) Stisse  3) Dagfinn  2) Espeno  1) Kimbo
Øvelse 8: Luftpistol
"Lite gass - omskyting!" Utsagnet kunne vært hentet fra hvilken som helst tikamp. Også denne gang var vi usikre på pistolen, men det viste seg i alle fall at den nye gasspatronen utgjorde en stor forskjell. Minst flaks var det for Stisse som skjøt seg bort i sitt nye 1.forsøk, men Frodo gjorde motsatt og meldte seg på i medaljekampen med god omskyting.  Relativt ujevnt om finaleplassene denne gang. Både Dagfinn, Stisse og Kimbo startet svakt, mens Kennetho, Espeno og Frodo traff jevnt godt mellom 46 (Kennetho) og 56 poeng (Frodo). Totalt fikk B-gjengen 126 poeng i grunnspillet mot hele 283 for A-finalegutta! I B-finalen fortsatte den ujevne skytingen og når Dagfinn dro hjem 50 poeng i sitt andre forsøk holdt det til seier. Kimbo sørget for hele 10 peng i sin andre skyting og burde ha lånt Molios briller. Stisse mer på det jevne, men 2x29 er for svakt fra vår beste skytter (statistikkmesssig). Kvaliteten steg det betraktelig i A-finalen og Espenos 38 poeng i 1.forsøk var ikke i nærheten av godt nok. Kennetho fulgte opp med 46, med Frodo på 44. Espeno avsluttet med 43 (81 totalt) før Frodo klinket til med pene 55 poeng. (99 totalt) En noe resignert Kennetho sørget for de poengene han trengte for å slå Espeno, men det var også på håret. 81 totalt også på Kennetho. (Sistnevnte foran på bedre enkeltserie).
Bonusrunden (Et skudd pr.mann) ble en artig affære hvor Kimbo plutselig våknet. Med ny benstilling, nytt fokus og bedre sikting satte han nieren og sørget for en opptur som alle satte pris på!
7) Frodo  5) Kennetho  4) Espeno  3) Dagfinn  2) Stisse  1+1) Kimbo
 

 

Øvelse 9: Boulle
Fortsatt fint vær, oppmerkede baner og mye spenning i luften. En to-times boullekonkurranse passet rett og slett perfekt på dette tidspunket. Kulespillet ble også så jevnt som vi håpet og her har vi i alle fall en øvelse hvor samtlige har gode muligheter. Etter ni spilte kamper hadde syv endt uavgjort. Dagfinn, som slo Frodo i åpningskampen tapte da for Espeno. I runde fire slo Kim så Stisse, mens Stisse igjen slo Espeno i neste runde. Kennetho klinket likegodt til med uavgjort i sine syv første kamper! 
I 2.omgang ble det derimot større forskjeller.  Frodo våknet og med fire seire og en uavgjort etter pause holdt det i massevis til en ny finale. Kimbo tapte kun en i denne perioden og var med sine 12 poeng totalt også klar for A-finale. Kennethos tap for Frodo i siste runde sørget for at Ski-mannen måtte nøye seg med C-finale, mens Espeno og Stisse kunne juble(?) for B-finale. Molio, som startet så godt, fulgte opp åpningskampseieren med tre uavgjort og seks tap. Rakning kan man vel godt kalle det. Nykommeren klarte heller ikke å heve seg i C-finalen og Kennetho slapp unna den tunge 1-poengeren med 2-0 seier. I B-finalen var det noe jevnere, men Stisse var i dytten og seieren sørget plutselig for at Norge var sikret en trippel og bonuspoeng. Kimbo og Frodo hadde vel egentlig ingenting å tape i A-finalen. Begge var godt fornøyd med utviklingen, men det begynte nå å lukte gull for minstemann. Seier med 2-1 var derfor svært viktig på dette tidspunket av tikampen for Frodo.
Bonusrunden ble også en opptur. Alle mann på en linje bør og skal utnyttes med en skulder mot skulder. Kimbo kjenner sin besøkelsestid og det skulle ikke store skumpet til før to mann lå i buskene. Latteren hadde så vidt lagt seg da samme mann kjørte samme trikset og jammen meg fikk vi en herlig reprise på det hele. Litt vondt for Stissebass, men det var lite sympati å hente fra øvrigheten som var opptatt med å le.

7+2) Frodo  5+1) Kimbo 4+1) Stisse  3) Espeno  2) Kennetho 1) Molio

Lagkamp 2: Curling
Frodo vant til slutt også bonusen i boulle og sikret seg hele 9 poeng i øvelsen. Tikampen var nå langt på vei avgjort og en seier for Norge i en av de to gjenværende lagkampene ville være spikeren i kista for utfordrerne. Curling er ikke verdens morsomste øvelse, men det var tydlig at alle hadde skjønt konseptet denne gang. Mye taktisk godt spill og jevne kamper sørget for at dette ble en god reserveøvesle. Dessverre for Norge var røkla hakket bedre og tok hjem sin 2.lagkampseier.

Res: Norge 0 - Røkla 2

 

Lagkamp 3: Kano
Å tape en såpass jevn øvelse som curling er greit, men i kajakk var det norske laget fast bestemt på å vise seg favorittstemplet verdig. Stisse startet det hele og med fint driv over vannet var det grunn for Kimbo og Frodo til å være optimistisk. Vel framme ved stranda begynte derimot problemene. Stisse fant ikke mållinja og måtte skyves ut fra stranda og peiles inn på rett linje. Her tapte Norge dyrbare sekunder. Frodo kjørte så trygt og godt på 2.etappen og heldigvis hadde vi en joker i Kimbo på siste-etappen. Dette kunne vel ikke gå galt. Vel, det gikk faktisk så galt som det kunne gå. Hva storebror hadde røyka før start er ikke godt å si, men 30 meter før runding ender Kimbo i vannet! Panikken bryter ut i det norske laget som sprinter bortover stranda for å hjelpe sin lagakamerat. En liten svømmetur for Frodo, Kano opp på land, tømming av vann og Kimbo på plass i båten igjen. Det var kjørt. Røkla på sin side gjorde dette enkelt og greit og med Molios elegante vending hadde Norge fått problemer her uansett. Kennetho ble noe forstyrret av en mer eller mindre sprø nabo, men totalt sett ble dette en overlegen borteseier. Morsomt var det i alle fall!

Res: Norge 0 - Røkla 2Øvelse 10: Quiz
Statusen var nå grei. Frodo ville vinne tikampen med 4.plass eller bedre, mens Kennetho trengte seier og helst et bonuspoeng. Gullstriden kom derimot i andre rekke i en gedigen nedtur av en avslutningsøvelse. Spørsmålene var av typen svært vanskelig og de aller fleste ble sendt videre. Frodo var fast bestemt på at Johannes åpenbaring var det samme som Johannesvangeliet (som det ikke er!) og ble sur for ikke få medhold for dette. Stisse røyk ut først, spiste mat, ble grinete og la seg. Kimbo forsvant ut av konkurransen noe etter men ble i det minste igjen for å delta i kommende diskusjoner. Frodo påpekte feigt spill da Røkla tydelig prøvde å sikre trippel ved å sende alle vanskelig spørsmål til den gjenværende motstanderen. Espeno var selvfølgelig uenig i at dette var ufint og diskusjonen var høylytt (eller ubehagelig som Molio sa) og undøvendig. Det hele endte i at Espeno også fikk nok og gikk og la seg kort etter at øvelsen var unnagjort. At sistnevnte faktisk vant og at røkla tok trippelseier var det egentlig ingen som fikk med seg. En nedtur de luxe som avslutning. Frodo tok gullet, men premieutdeligen og resten av kvelden ble en trist sorti. Skuffende greier.

Res: Norge 0 - Røkla 2

 


Vi endte med disse sluttresultatene

ØVELSER

MOLIO

E.KRISTIANO

STISSE

KIMBO

KENNETHO

FRODO

Bowling

2

3

7+1

4+1

1

5+1+1

Dart

4

1

3

5+1

7

2

Golf

2

7

3

4

5+1

1

Svømming 1 5 2 3 4 7

Badminton

4

2

7

1

3

5

Volleyball

2

2

0

0

2

0

Minikubb

4

2

7

1

3

5

Hockeyspill

3

2

4

1

7

5+1

Luftpistol

3

4

2

1+1

5

7

Boulle

1

3

4+1

5+1

2

7+1+1

Bordcurling

2

2

0

0

2

0

Kano

2

2

0

0

2

0

Quiz

5+1

7+1

1

2

4+1

3

SUM

36

43

42

31

49

52

 

Terningkast
Øvelsepoeng er en ting, men vel så viktig har det blitt med terningkast i ettertid.  Her følger vurderingene av arrangementet og utøvere:

Arrangementet
Strålende vær, godt opplegg, fine øvelser. Tikampen ble jevn på alle vis og samtlige konkurranser (minus quiz!) fungerte godt. Været får man gratis, men det gjorde absolutt ingenting med tre dager i strålende solskinn. Tikamper på denne tiden av året bør gjentas! Mye moro, men også små nedturer i forhold til sutring. Avslutningen var ikke denne tikampen verdig. Lite kunne uansett blitt gjort annerledes og vi velger å gi oss selv fem øyne på terningen. Innspill og mostand kan føres i gjesteboka..

 

Espeno
Henger greit med i øvelsene uten å imponere og får selvfølgelig pluss for dette. Bidrar mye til at røkla sikrer lagkampgull og tre seiere i lagkampene. Sterkt delaktig i en håpløs avslutning, men er totalt sett en humørspereder og pådriver til at dette blir moro. Ikke i sitt ess, men det er i og for seg det norske laget fornøyd med!Kimbo
Skuffer igjen sportlig og er sammen med Molio den eneste uten grenseier. Løfter seg ved å ta flere bonuspoeng hvor særlig luftpistolen var et høydepunkt. Sisteplass total og null innsats på rydding og fix. Flott med egenkomponerte spillelister til kveldskosen og  legger seg heller aldri først! Pluss for skulder mot skulder finta, men stort minus for totalinnsats. Lite å juble for denne gang kimbo.Molio
Heltent og klar til tikamp, men rakner når det gjelder som mest. Moro er det! Klarte heller ikke denne gang å få grenseieren som han ønsket seg, men ble da i alle fall ikke sist totalt. Er dessverre bedre i lagkampene enn det norske laget ønsker og vinner litt for mye i poker.
Særlig pluss for å fullføre svømmingen. Det hadde aldri Tonyo gjort!Stisse
Er igjen med i medaljestriden og er selve bærebjelken i det norske laget. Helt enorm på matlaging, rydding, generell orden på alt og sørger for at arrangementet går etter planen. Nedtur med tidlig seng siste kvelden, men her er det som vanlig lite å påpeke.Kennetho
Stabilt god igjen. Slår til i øvesler hvor man minst forventer det (golf??) og er fortsatt mannen man må slå. Motgangsutbruddene er få og korte og Kennetho driver røkla fram til nok en lagseier. Imponerende.Frodo
Endelig gull. Jevnt god i ale øvelser og gir flott faen i et bristet ribbein. God kyllingbaguetter og bra opplegg generalt. Som vanlig litt mye sutring og toppkarakter blir det nok aldri. Etter ti år uten gull er det i det minste verdt en femmer.

 

 

 


 

 


 

Copyright (c) 2013 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er