Meny
  Forsiden
  Norefjell 2014
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebooksiden
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
Hof 2013
 

HOF-RANKING 2013

Å tenke ut vinnerne på forhånd har vist seg som svært vanskelig. I alle fall for undertegnede. Som regel ender det med en eller to rett når man teller opp til slutt. Rankingen har m.a.o. vært en fin måte å få oversikt over hvordan det ikke ender. Slik blir det ikke denne gang!

Mange grener er svært åpne på Hof, men det finnes også enkelte som har klare favoritter. Vi klarer muligens ikke å spå vinnerne i hver enkelt gren, men et topp og bunnsjikt bør være grei skuring.

Rankingen tar som alltid hensyn til de merkeligste ting og man bør også forvente at alt ikke kommer til å gå som man selv planlegger..
Her er Hof-ranken 2013:

 

Her er rankingen. (Tilfeldig rekkefølge)
Mer om regler og annet nyttig her

 

Øvelse 1: Bowling:
Storeslem for det norske laget på Trysil og det kan se ut som hjemmefavorittene har for tradisjon å gjør det god med kule.  Det har i løpet av historien kun skjedd en gang at ikke minst to nordmenn har vært i finalen (Finnskogen 2012) og det er ingen bombe om det skulle bli norsk suksess igjen. Stisse og Frodo har gått foran som de meste stabile og vi tror det vil stå mellom disse også denne gang. Kimbo er mer av det ujevne slaget og må dessverre ta til takke med b-finale i Drammen. Molio viste tendenser sist, har øvd, og bør melde seg på i medaljestriden. Det er også alt. I B-finalen må Kim passe seg for Espenos sprell, men med et kaldt hode bør det gå veien for å sikre viktige 3.poeng. Sluttresultatene blir da som følger:
7) Frodo 5) Stisse  4) Molio 3) Kimbo  2) Kennetho 1) Espeno
 

 

Øvelse 2: Dart
Langt mer åpent er det i dart.  Frodo var best i dette på midten av 2000-tallet, Stisse var sjef på slutten, mens Kennetho har vært den ledende de siste sesongene. Øvrige utøvere kan derimot også kaste pil og med litt alkohol, styr, lange pauser, samt tull og tøys blir det ofte store utslag når det skal telles opp. Statistikken sier alt; I løpet av de siste seks dartkonkurransene har vi hatt seks forskjellige vinnere! Nykommer Molio viste fine takter på Trysil og kan fort utøke denne raden. Vi har uansett mest tro på Kennetho som pr. i dag fortsatt er best til å kaste pil. Hvem som helst av de øvrige kan nå finalen og det kan være lurt å ha tenkt en god taktikk på forhånd. F.eks. å øve..
Espeno har gode erfaringer fra darten på Hof og sikrer finaleplass, mens Stissebass endelig lurer seg med igjen etter tre kjedelige 4.plasser på rad.  Vi tror Kennetho surrer noe mer i finalen, men lurer seg foran Stisse og en nå småfull Espeno. I B-finalen har Molio meste å gi mot to slitne og grinete brødre. Minste Marki har kun som mål å heller ikke denne gang bli sist og det gir det lille av motivasjon som trengs.
7) Kennetho  5) Stisse 4) Espeno 3) Molio 2) Frodo  1) Kimbo


Øvelse 3: Minikubb
"Du er håpløs til å kaste kubb" sa Kim til meg og dro frem Stisse og Kennetho som overlegne i denne grenen. Kikker man litt nærmere på ulike utgaver som vi har hatt av denne tidligere viser det seg uansett at det er jevnere enn som så. Espeno skiller seg ut med to sisteplasser på to forsøk i minikubb. Noe bedre kasting i kubbduell, men dette er helt klart en mann som vil slite. Molio vil bli svært stresset av dette og er bare veldig glad for at han ikke kommer sist. Frodo er ikke håpløs, men med 3, 4 og 3 poeng i tidligere forsøk lukter det en plass midt på treet. Kimbo kan slå til på en god dag og vi tror han kaprer sølvet foran en noe mer ujevn Kennetho. Stisse har den stående verdensrekorden med 16 kast på ti pinner, gode resultater fra tidligere forsøk og blir vår soleklare favoritt.
7) Stisse  5) Kimbo 4) Kennetho 3) Frodo 2) Molio 1) Espeno
 

 

Øvelse 4: Luftpistol

Som i dart har også luftpistol utviklet seg til å bli en svært jevn gren. I alle fall for fem.
Kimbo, som eneste medlem av skytterklubb, sliter kollosalt tungt her og ser ikke ut til å klare seg uten kikkertsikte eller briller. Når man nærmer seg 50 er det vel også bare å stikke fingeren i jorda å glede seg over øllen. Molio viste fine takter også i skyting i debuten, men tror ikke stabiliteten er helt til stede.  Fire forskjellige har stått igjen som seierherre i våre siste fem skytinger og det blir utvilsomt spennende også denne gang. Statistisk sett har Frodo vært best med den nye pistolen og med fordel av hjemmebane har Strømstad-vinneren en gylden mulighet her. Kennetho får motvind og faller ut av det gode selskap med et par kant-treff, mens Espeno endelig får noe å juble for med sitt sølv. Stissebass blir greit fornøyd med bronsen.
7) Frodo 5) Espeno 4)  Stisse 3) Kennetho  2) Molio 1) Kimbo
 

 

Øvelse 5: Badminton
Rackettspillet var i utgangspunktet laget til ære for Tonyo, men når vår svenske venn velger å stå over dette gis det grønt lys for alle øvrige. Tonyo var som kjent svært så overlegen (med et nyoperert kne) på Hof sist og det blir i stedet en meget åpen afærre for de resterende. Selvfølgelig ikke uten unntak. Kimbo og Molio havner i C-finalen og Kimbo vinner her soleklart. Spenningen ligger i hvem som møter Espeno i A-finalen og hvem som må nøye seg med B-finale mot Stisse. M.a.o her handler det om kampen mellom Kennetho og Frodo.  Vi tør ikke spå utfallet, men etter trekning av to kort (Kennetho fikk 4, Frodo fikk 10) ender vi med følgende sluttplassering
7) Espeno 5) Frodo  4) Kennetho 3) Stisse  2) Kimbo 1) Molio
 

 

Øvelse 6: Svømming

Endelig en enkel gren å rangere. Ut i fra uttalelser og tidligere erfaringer er det lett å vite hvem som trives i vann. Kimbo ser på seg selv som storfavoritt, men har har nok glemt at lillebror fortsatt er fire år yngre og stadig er i svømmehallen. Vi regner med plankekjøring i den nye speedoen. Eldste Marki bør uansett ha god kontroll på Espeno som vi regner som nærmeste utforder. Her kan valg av fotballshorts kontra tight badebukse bli svært avgjørende. Stisse klarte seg knepent foran Tonyo i Porsgrunn og får av den merkelig grunn tilitt på 4.plass. Kennetho liker ikke å svømme, men er nok bedre enn den selvutlagte ryktet han har plantet. Molio må ta av seg brillene og vil ha mer enn nok med å finne målstreken.
7) Frodo  5) Kimbo 4) Espeno  3) Stisse 2) Kennetho 1) Molio


Øvelse 7: Boulle.
Ah, yndlingsøvelsen. Frodo er tilbake på hjemmebane og snø og slaps er borte. Med to seiere fra tidligere Hof-leker bør det kjempes i toppen også denne gang. Sikker på seier er vi uansett ikke. Kimbo har virkelig vist godt spill de siste årene og blir helt klart en seriøs utforder til gullet, selv om tidligere resultat fra Hof sier noe annet..
Espeno er noe mer ujevn, men holder nok hodet kaldest når kulene treffer røtter, pinner, steiner og hull. Kennetho og Stisse gruer seg bare ved tanken og havner også bak Molio som synes dette er moro. Boullen ender slik:
7) Kimbo 5) Frodo 4) Espeno  3) Molio  2) Kennetho  1) Stisse

 

 

Øvelse 8: Golf - 9 hull

Lurer fortsatt på hvem som fant på dette? 4-6 hull skal uansett unnagjøres og uansett hvilet handicap og regler vi velger bør Espeno bli storfavoritt her.  Molio har visst nok også grønt kort, men vi tror på en liten outsider i kimbo. På øvingsbanen i Lommedalen slo Kimbo til med par på den ene øvingshullet samtidig som ballene fløy høyt og langt fra driving-rangen. Vi tror det blir sølv. Stissebass har nok med rutete sokker til å se ut som en golfspiller og psyker lett ut Kennetho og Frodo som gleder seg til å komme tilbake til hytta.
7) Espeno 5) Kimbo 4) Molio  3) Stisse 2) Kennetho  1) Frodo
Baneguide for Hof Golfklubb finnes her

 

Øvelse 9: Quiz:
Med enkelte endringer i reglene blir dette muligens mer moro og ikke minst litt mer spennende enn sist. Kennetho har god oversikt over all verdens ting og blir uansett vår favoritt i quizen. Kimbo og Frodo kjemper om sølvet, men det er helt klart at vi har en outsider i Molio. Espeno synes det er for få spørsmål om kjendiser og drikker istedet mer øl, mens Stisse som vanlig ikke skjønner reglene før han er ute. Han trøster seg med å vaske opp, rydde og lage drinker til de gjenværende.
7)  Kennetho 5) Kimbo  4) Frodo 3) Molio 2) Espeno  1) Stisse


Øvelse 10: Hockeyspill
Konge, sjef , uovervinnerlig, tidenes mester osv. Superlativene er mange når man skal omtale Stisses bordhockeykarriere. På Trysil ble det i det minste en midlertidig stopp med stortap mot Frodo i finalen. Vi tror det var et blaff. Kennetho skuffet noe sist og er ivrig på å revansjere seg. Vi tror igjen at det blir Stisse og Kennetho i finalen samtidig som vi håper at undertegnede igjen ødelegger. Frodo blir i alle fall en outsider. Molio, Kimbo og Espeno kjemper om de tre siste plassene og med noe endring i kamp-tidene kan vi fort også få større utslag på resultatlista. Vi tror det til slutt ender slik:
7) Stisse  5) Kennetho 4) Frodo 3) Kimbo 2) Espeno  1) Molio

 

Lagkonkurranser
Å samle en haug med individuelle poeng er selvfølgelig moro, men seier i lagkampen smaker ekstra godt. I en lang og jevn tikamp er det også svært viktig å kapre poeng også her. To bonuspoeng gis som vanlig til deltagerne på vinnerlaget. Slik rangerer vi sommerens lagkamper:


Volleyball

Tony er byttet ut med  Molio og Røkla stiller vel denne gang sterkere enn noen gang. Det er dårlig nytt for Norge som ble regelrett overkjørt i siste møte på Hof i 2011. Nå ja, så ille var det vel ikke, men den norske trioen må tilsette noe ekstra i brusen til Kimbo samt spille over evne for å hente hjem dette. Vi tror ikke det holder.
Røkla 2 - Norge 0

 

Fotballkamp.
Jevnere bør det absolutt bli i fotball. To i utgangspunktet jevne lag med mye fotballkompetanse innabords. Det er uansett forskjell på å skrive om fotball eller selge fotballreiser enn å faktisk spille det. Sånn sett står lagene likt.  Espeno var en gang strålende på fotballbanen, men han har fortsatt til god å møte dødbacken Stisse. Det kan bli en ny og spennende opplevelse for bonden. Frodo er til slutt glad i å drible, mens Kennetho rett og slett elsker å takle. Vi spår et tett og stygt oppgjør med mange ufinheter og flere skader. Norge vinner til slutt på straffekonk!
Norge 2- Røkla 0


Kajakk

Mest moro kan det bli i kajakk-konkurransen. Tre mann som på tid skal padle en distanse og veksle underveis må bli gøy.  Her har likevel det norske laget mest grunn til å være optimister. Både Kimbo, Frodo og Stisse har slått godt fra seg tidligere og bør med god veksling ta dette greit hjem.
Norgte 2 - Røkla 0

Totalt
Det er allktid spennende å se hvordan det ble med regnskapet etter at man har rangert alle øvelsene.  Denne gang fikk det også en lykkelig slutt. Undertegnede tar hjem gullet til stor jubel og får jammen med seg Stisse på sølvplass og Kim på bronse.
Røkla får bare håpe at ranken er håpløs som vanlig..
 

Navn:

Espeno

Stig

Molio

Kennetho

Kim

Frodo

Øvelse

Bowling

1

5

4

2

3

7

Dart

4

5

3

7

1

2

Kubb

1

7

2

4

5

3

Volleyball

2

0

2

2

0

0

Luftpistol

5

4

2

3

1

7

Badminton

7

3

1

4

2

5

Svømming

4

3

1

2

5

7

Boulle

4

1

3

2

7

5

Fotball

0

2

0

0

2

2

Golf

7

3

4

2

5

1

Quiz

2

1

3

7

5

4

Padling

0

2

0

0

2

2

Hockey

2

7

1

5

3

4

Poeng

39

43

26

40

41

49

 

 

Copyright (c) 2013 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er