Meny
  Forsiden
  Hyggen 2015
  Nyheter
Tikamper
  Deltagerinfo
  Statistikk
  Lover
  Historien
  Arrangørsiden
   
  Spill hos Betsafe
  Champions
  Bilder
  Øvelsene
  Moroside
  Livescore/tips
  Linker
   facebook
  Gjestebok
 
I FOKUS
     

Tidligere tikamper
 
 
I MUSIKK
 

  TIKAMP-LÅTA
 Den offisielle
 tikamp-låta.
 Klikk på bildet
 
for å høre

 
 
TIKAMPEN XXV
 

Referat - Fjellhamar 2015 

Stissebass var arrangør for de 25.tikamplekene. Arrangementet ble avholdt på Fjellhamar i perioden 26.-29.mars 2015.  Samtlige innfridde under disse lekene. Kennetho tok igjen gull, Frodo sikret sølv, Frodotò gikk i søvne, Kimbo spilte musikk, Espeno lagde ablegøyer, mens Stisse prøvde å holde orden på det hele. M.a.o. helt etter boka og suverene leker! Her er oppsummering av de ulike grenene.


Øvelse 1 - Bowling
Håpet om norsk trippel er alltid til stede når det skal kastes kule. De siste årene har det derimot alltid dukket opp en jypling fra det røklianske laget og kødda det til. Denne gang var heldigvis alt tilbake til det vante. Stisse og Frodo fikk tidlig en luke i grunnspillet og med jevnt og godt spill gjennom hele turnering ble det også disse to som sikret de edleste valørene. Kimbo holdt også nervene i sjakk og sørget for en ny herlig trippel og bonuspoeng til gromguttene. Moro er det.  Sistnevnte sørget også for et helt spesielt bonuspoeng. Kimbo måtte ha ned 7 pinner i siste kast og klarte det! Ekstra moro for oss, ekstra lite gøy for Kennetho. (Som igjen gir ennå mer moro for oss osv.)
Sluttresultat: 7 Stisse, 5 Frodo, 4 Kimbo, 3 Kennetho, 2 Espeno, 1 Frodotò


Øvelse 2 - Luftpistol
Frodo hadde muligheten til å bli den første som tok fire seire på rad i en gren.  Som rankingen var inne på har det derimot vært noe tilfeldigheter i det siste og en ny triumf var ikke forventet. Finaleplass og bronse var greit nok for undertegnede. Kennetho og Espeno gjorde som de ville, mens Kimbo klinket til med en flott seier i B-finalen. Stisse må snart ha kikkertkikte i samtlige øvelser og fikk til slutt nesten problemer med å slå Frodotò også.  Noe kummelige forhold for skytingen denne gang. Noe bør også gjøres med regler, konkurranseform o.l.
Sluttresultat: 7 Kennetho, 5 Espeno, 4 Frodo, 3 Kimbo, 2 Stisse, 1 Frodotò


Øvelse 3, Stisseløpet
Super øvelse som utfordret både teknikk, fart og bittelitt utholdenhet. Frodotò åpnet seansen med et godt løp. "Ja, ja - det kan jo kanskje holde til medalje" tenkte vi andre før vi etter hvert skjønte hvor vanskelig dette var. Frodotòs løp var ikke bare godt, men helt suverent. En etter en klokket vi inn på trygg avstand bak nykommeren som fikk beholde plassen i lederstolen til alle hadde kjørt. Det aller første grenseieren var sikret. Vi bøyde oss i støvet (kunstgresset) og gratulerte. Kennetho ble selvfølgelig nummer to foran Stisse og Espeno. Brødrene Marki, og da særlig yngstemann, fikk det aldri til å klaffe her og tapte verdifulle poeng i sammendraget.
Sluttresultat: 7 Frodotò, 5 Kennetho, 4 Stisse, 3 Espeno, 2 Kimbo, 1 FrodoØvelse 4, Gruble
Stearinlysøvelsen Blow out måtte dessverre utgå på grunn av vårens siste snøstorm og det ble istedet rom for klassiske gruble. Kennetho, som hadde to av to seire i denne fra tidligere forsøk, måtte denne gang nøye seg med 2.plass. Frodo holdt et jevnt høyt tempo under hele grenen og sikret en herlig 7-poenger, mens Espeno noe overraskende slo journalisten i egen idrett. Stise har aldri vært glad i leker som inneholder bokstaver og ble her også slått av Frodotò. Relativt jevn og behagelig gren som er kjekk å ha som reserve.
Sluttresultat: 7 Frodo, 5 Kennetho, 4 Espeno, 3 Kimbo, 2 Stisse, 1 FrodotòØvelse 5, Boulle
Det klassiske kulespillet var en gang jevnt og spennende. Slik er det ikke lenger. Storfavoritten Frodo tok seg til sin syvende finale på åtte forsøk og jammen meg ble det ikke gull igjen. Det noe mer ujevne Kennetho overrasket ved å kapre den relativt vante finaleplassen fra Kimbo, og er sikkert godt fornøyd med sølv. Kimbo selv fikk svært lett motstand i b-finalen og rodde den sikkert i land, mens Stisse måtte gi tapt for Espeno i en heller tam og lite severdig C-finale. Kule er gøy, men mest moro under denne øvelsen var selvfølgelig Espenos valsing av finalebanen med Frodotò som valse!
Sluttresultat: 7 Frodo, 5 Kennetho, 4 Kimbo, 3 Frodotò, 2 Espeno, 1 StisseØvelse 6, Roing
Stisse hadde kjøpt inn romaskin og det var seks spente gutter som lurte fælt på hvordan dette skulle ende.  Ville Frodtòs hockeytrening gjøre utslag?, ville Kimbos musikk på øret være avgjørende? eller ville Espeno koble ut lyset og sørge for at tiden stoppet akkurat i rett tid? Jevnt ble det, men det var eieren selv mot den rutinerte og tekniske snekkeren som stod for de aller beste tidene. Som så mange ganger før til hårfin fordel for Kennetho.  Undertegnede selv havnet midt i hopen, men var uanett fornøyd med øvelsen. Slitsomt, fair og fin og drikke øl til (særlig etterpå - red anm!)
Resultat: 7) Stisse 5) Kennetho 4) Frodo 3) Kimbo 2) Espeno 1) Frodotò


 
Øvelse 7, Dart
Det er ofte jevnt også i dart, men når det drar seg til er det ofte de tre samme som står igjen; Kennetho, Stisse og Frodo - forøvrig vinnerene av de tre foregående dartkonkuransene. Kennetho best i finalen denne gang foran hjemmehåpet Stisse og Frodo - som tidlig kom på hæla. Den usannsynlig lite dramatiske b-finalen husker jeg ikke bæra av, men i følge resultatlista vant Espeno foran Kimbo og Frodotò. Etter et hektisk og spennende grunnspill blir uansett finalene en slags nedtur. Er dette noe vi kan gjøre noe med. Eksempelvis kjøre grunnspill/sluttspill à la hockey? Så kan man ta med seg poengene fra en killerunde inn i en f.eks. Round the clock? Slik vil i alle fall alle være med hele tiden og de nest beste har større muligheter i sammendraget.
Sluttresultat: 7 Kennetho, 5 Stisse, 4 Frodo, 3 Espeno, 2 Kimbo, 1 FrodotòØvelse 8, Fotballgolf
Fotballgolf er gøy, men det er uansett verdt å legge merke til at det ALLTID blir krangling, sutring og misnøye under øvelsen. "Var ballen i mål?", "hvor mange spark har han brukt nå?", "Det var et veldig dustete hull?" o.l. er noen av de gjennomgående klagende som høres/ytres. Reglene er i og for seg rimelig klare, men det bør, av neste fotballgolfarrangør, sees nærmere på hvordan reglene for øvelsen kan gjøres tydeligere og faktisk bli holdt.
Det ble også utdelt et bonuspoeng i øvelsen. Ikke gjennom samme gren, men gjennom den velkjente øvelsen;  spark -ballen - i - mål -over - en - mann - i - mur. Denne var såpass bra at den absloutt bør finnes frem igjen som ordinær gren ved senere anledninger. (Hør-hør - red.anm.)
Sluttresultat: 7 Kennetho, 5 Stisse, 4 Espeno, 3 Frodo, 2 Kimbo, 1 FrodotòØvelse 9, Kuben
Etter Kennethos introdkusjon av denne på Trysil var det aldri noen tvil om at dette ville bli en suksess. Her er det beint umulig å ha fordeler av noen ting og det er riktig så spennende å se hvordan dette ender. Minuset er selvfølgelig dødtiden i mellom og at det svært vanskelig å heie. Kul greie er det uansett og det kunne vært artig å hatt et kamera på kjøkkenet for å fulgt med på alle finurlige triks folk bruker for å få dette til. (Eller kanskje ikke...)
7) Stisse 5) Frodo 4) Espeno 3) Kennetho 2) Frodotò 1) KimboØvelse 10, Bordhockey
Etter sju lange og breie med Stisse i hovedrollen som bordhockeyns svar på Tomas Sundin, Terje botta skåre, Greg Lemon og alle de andre på Miami Heat, har nå Kennetho virkelig tatt over. Ski-mannen ble historisk ved å å bli første mann som tok fire seire på rad i en ti-kamp gren. Trist er det, men det nytter ikke å fortenge fakta (selv om jeg har utstatt det lenge) Vi gratulerer og håper høyre og venstre ving må stå over under Drammenslekene på sensommeren. Frodo hadde sjansen i finalen, men som ofte før (10 ganger!) endte det med tap i finalen. Stisse har havnet noe bakpå, men sikret i det minste bronsen mot Frodotò. Espeno tok seg av C-finalen og Kimbo sikret seg som vanlig et puslete poeng. (Hans 14. på 24 tellende forsøk..)
Sluttresultat: 7 Kennetho, 5 Frodo, 4 Stisse, 3 Frodotò, 2 Frodo, 1 KimboLagkonkurransene
Innførelsen av lagkamper har vært en genial ide og prestisjen overgår nok verdien av de få poengene som blir utdelt. Med et slikt ujevnt utfall som det har vært de siste årene kan man likevel trygt si at lagkampene har mye å si for det endelige utfallet av tikampen. Stisse hadde denne gang valgt fire øvelser som passet Røkla perfekt. Vi fryktet det verste og ikke overaskende måtte det norske laget lide seg gjennom  en rekke røklianske jubelrop også denne gang. Kort oppsummert gikk det slik:


Lagøvelse 1: Wii golf
Dette hadde i det minste det norske laget en viss tro på. Frodo klarte seg også gjennom sine tre kamper uten tap, men Kimbo skuffet og Stisse rett og slett var helt håpløs. Det ble en enkel seier for unggutta som spilte jevnt godt uten å imponere.
Norge 0 - Røkla 1,5


Lagøvelse 2: Dart
Volleyball måtte grunnet været dessverre gå utgå og istedet ble det nye runder med dartpilene. Denne gang som lagkonkurranse med enkle og greie regler. Killer med 10 streker pr.lag var greit. Det norske laget viste tidlig fine takter og ga røkla fire  streker før de i det hele tatt hadde åpnet en ny øl. Det er godt mulig at denne aldri ble åpnet (en på deling? red anm.) for røkla slo igjen til med et herlig come-back. Mer jubel i stua og ingen plasser å gjemme seg.
Norge 0 - Røkla 1,5


Lagøvelse 3: Hockey
Det ble helsprekk for det norske laget på Hadeland og jammen meg skulle ikke historien gjenta seg. En trygg ledelse ble sakte med sikkert spist opp av trioen fra midt på 70-tallet og det var bare å forberede seg på nye hyl av typen svært irriterende. Bordhockey som lagkamp er gøy uansett. Makan til tempo, samspill og ablegøyer skal vi lete lenge etter.
Norge 0 - Røkla 1,5


Lagøvelse 4: Airhockey
Undertegnede var på dette tidspunkt ferdig med tikampen og viste tydelig tegn på lav moral og resignasjon. Derimot kom Frodo fra det uten tap også i air-hockey så jeg skylder igjen på håpløse lagkamerater.

Norge 0 - Røkla 1,5


Her er sluttresultatene:


Navn:

Frodoto

Espeno

Stisse

Kimbo

Kennetho

Frodo

Bowling

1 2 7+1 4+2 3 5+1

Dart

1 3 5 2 7 4

Romaskin

1 2 5 4 7 3

Dart (lag)

1,5 1,5 0 0 1,5 0

Boulle

3 2 1+1 4 5 7

Air Hockey (L)

1,5 1,5 0 0 1,5 0

Luftpistol

1 5 2 3 7 4

Hockey (lag)

1,5 1,5 0 0 1,5 0

Wii golf (lag)

1,5 1,5 0 0 1,5 0

Gruble 

2 4 1 3 5 7

Kuben

2 4 7 1 3 5

Fotballgolf

1 4 5 2+1 7 3

Stisseløp

7 3 4 2 5 1

Hockey

3 2 4 1 7 5

Poeng

28 37 43 29 62 45

 

Oppsummering:

Stisse stod som vanlig for et upåklagelige arrangement og selv om værgudene ikke var med oss gikk dette knirkefritt. Fine øvelser med artig vri på flere drar opp, noe som selvfølgelig mat og generell service også gjør. At det i tillegg er sørget for vakt som passer på at ingen søler, roter eller lager alt for mye ablegøyer så er det bare å gi tommelen opp for dette.

Gutta
Så pass lang tid siden tikampen er avholdt at det blir vanskelig å komme på nok detaljer til å gi rettferdig terningkast. Kjører derfor en Tony og sier at jeg elsker dere alle sammen og gleder meg til vi sees igjen!

 

Copyright (c) 2015 tikamp.com. All rights reserved. - Livescore.in - Mail: post@tikamp.com
Antall besøk:   ► Det er